Pályázat

2023.09.25. 07:00

Eldőlt, ki építi át a Miskolci Egyetem kollégiumépületeit

Korszerű, kényelmes lakó- és tanulószobákkal teszi majd könnyebbé a hallgatók mindennapjait a Miskolci Egyetem E/5 és E/6 számú kollégiumi épületeinek teljeskörű felújítása.

Szaniszló Bálint

Megérett már a felújításra

A Bolyai Kollégium ligetes területen, sávosan elhelyezett hat tömbje 1950 körül épült, ezzel az egyetem legrégebbi épületei közé tartoznak - írja a Magyar Építők. - A kor szokásának megfelelően szocreál stílusban, de magas minőségben építették a klasszikus formajegyeket a funkcionális belső térrel ötvöző, középfolyosós épületeket, amelyek az első emeletet lezáró osztópárkányig kőburkolatos, tiszta formavilágú homlokzatot kaptak, ahol helyet találtak az egyetem képzéseire utaló domborműveknek is.

Kétágyas szobákkal

Az ötszintes, 98 szobás, 4377 négyzetméter alapterületű E/5 épület és a hatszintes, 122 szobás, 5265 négyzetméter nettó alapterületű E/6 épület most egyaránt teljeskörű felújítást kap. A mintegy 9 milliárd forintos nettó összértékű beruházást a Peka Bau 2000 Kft. kivitelez.  

Az építőcég különálló (általánosságban kétágyas) lakóegységeket alakít ki saját fürdőszobával és konyhaegységgel, emellett a kivitelezőnek
külső-belső nyílászárókat, burkolatokat kell cserélnie, álmennyezetet építenie, valamint a pinceszint mennyezeti födémére kőzetgyapot szigetelést helyeznie.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában