Versenyre hívnak

2023.09.28. 16:30

A legnagyobb tököt és répát keresik Edelényben

Ötödik alkalommal rendezik meg a Tök jó napot Edelényben szeptember 29-én, pénteken a Borsodi Tájház portáján, eső esetén a Művelődési Központban.

Kilencvennyolc kilós óriástök termett Magyarszerdahelyen Gál Barbara kertjében, melynek méretét jól szemlélteti Becskei Lenke. Akad ennél nagyobb Edelényben?

Fotó: MW

A tökosztás után – amely délután 3-kor kezdődik – lesz fiatalok tánca, óriás buborék show, tökfaragás, palóc mese, tűzzsonglőr show. Versenyeznek a legszebb töklámpások, lesz tökfej fotózás, tökös ételek kóstolása. A töklámpások versenyére lehet otthon és a helyszínen készült lámpással is nevezni.

A másik vetélkedő a Kié a nagyobb, kié az érdekesebb címet viseli. Várják a szervezők az átlagon felüli óriás terméseket (például tök, répa, dinnye, karalábé, paprika, paradicsom, alma, körte, szőlő) és a különleges formájú terméseket (összefonódott sárgarépa, különleges alakú krumpli, paradicsom és a többi...) A legnagyobbak és legérdekesebbek díjazásban részesülnek.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában