Lynx program

2023.08.17. 21:00

Új lehetőséget kínál a miskolci fiataloknak is a Magyar Honvédség

Hadrendbe állt a Magyar Honvédségnél a világ egyik legjobb páncélosa, a Lynx. Hazánk az első olyan ország, amely rendszeresíti a páncélost, és hamarosan a tömeggyártása is megindulhat itthon. A kezelőszemélyzet toborzása országszerte, így Miskolcon is megkezdődött.

Lynks, hiúz gyalogsági harcjármű

Fotó: laszlo_kertesz

A most indult Lynx-programra elsősorban a fiatalok jelentkezését várjuk – mondta Csoma Gábor százados, a Miskolci Toborzó Iroda megbízott irodavezetője. Ez a program a honvédségen belül rendszeresített új páncélozott gyalogsági harcjármű kezelésére hivatott - tette hozzá a százados.  Majd elmondta, hogy jelentkezni az ország valamennyi toborzó irodájában lehet vármegyénkben, Miskolcon a Hatvanötösök útja 2. szám alatt, Sátoraljaújhelyen a Széchenyi tér 1. szám alatt,  valamint az iranyasereg.hu oldalon. A jelentkezéshez csak a személyi okmányokra van szükség. Szeptember 11-én, a bevonulás napján egy gyors és egyszerűsített egészségügyi alkalmassági vizsgálat vár a jelentkezőkre a hódmezővásárhelyi laktanyában. Ezt követően egy 8 hetes kiképzésen vesznek részt a fiatalok. Csoma Gábor elmondta, a programban alapvetően a 18. életévüket betöltött fiatalok jelentkezését várják, akik fizikailag terhelhetőek és egészségesek. A munkavégzés és felkészítés helyszíne, Hódmezővásárhelyen, a Magyar Honvédség Kinizsi Pál 30. Páncélozott Gyalogdandárnál lesz.

Magyarország 218 Lynx, Hiúz gyalogsági harcjárművet tervez beszerezni, amelynek gyártása Zalaegerszegen történik majd. A Lynx egy teljes mértékben 21. századi, modern jármű, amely kuriózumnak tekinthető a térségben, melynek hét változatát is rendszeresíti a Magyar Honvédség. A 45 tonnás járműnek összesen 11 fős személyzete van, akikkel hosszú távon tervez a Magyar Honvédség, tehát egy kiszámítható életpályát biztosít, mondta Csoma Gábor.  Az új, modern harcjárművek kezeléséhez kiemelt bérezés is jár, havonta bruttó 737 ezer forint, tette hozzá a százados, aki szerint rendkívül népszerű lesz a program a miskolci fiatalok között ezzel a magas illetménnyel. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában