Siker

2023.08.22. 07:00

Újabb kerékpárút épül a tokaji borvidéken

Bekapcsolódik a Kopasz-hegyet körbekerülő bicikliútba.

Szaniszló Bálint

A két keréken közlekedők minden igényét kielégíti majd (illusztráció)

Mád és Tarcal között a 19 kilométeres tokaji körhöz kapcsolódva jön létre bicikliút, összességében több mint 7 kilométeren. 

A nyilvános közbeszerzési adatok szerint a Lasped Kft. és a Mento Kft. kivitelezésében valósul meg a tokaji térségben épülő újabb kerékpárút. A tokaji, mádi és tarcali önkormányzat ajánlatkérése nyomán két részprojekt építése indulhat meg.

Közel nettó 800 millióért 

A Mád és Tarcal közötti 7,6 kilométeres szakaszon kerékpáros nyom (külön projektben megvalósuló szervízút), több mint 5 kilométeren klasszikus kerékpárút jön létre. Ezt a szakaszt a Lasped kivitelezi nettó 526 millió forintos szerződéses értéken. 

A másik szakasz Tarcal belterületén jön létre egy 3 kilométeres szakaszon: között kerékpárút, közös gyalog- és kerékpárút, kerékpáros hídműtárgy és kerékpársáv épül ki. Ezen részprojekt munkálatait a Mento Kft. nettó 260 millió forintos szerződéses értéken végzi el.

A térségben nem egyedüli 

A teljes projektben a 2,9 kilométerszelvénynél nagyszelvényű hídműtárgyként egy vasúti hidat is emelnek majd, azonban ez a szerződésrészt ebben a közbeszerzésben nem ítélték oda.

A fejlesztés közvetlenül kapcsolódik az úgynevezett Tokaj-kör kerékpáros útvonalhoz. A Tokaj-kör kiépítése során a tokaji Kopasz-hegy körül jön létre kerékpárút a Tokaj-Tarcal-Bodrogkeresztúr-Tokaj útvonalon, mintegy 19 kilométeren. Az átfogó fejlesztés korábbi ütemét a Ke-Víz 21 Zrt. és a Zemplénkő Kft. konzorciuma végezte el: ennek során 2,81 kilométeren új, háromszor egy sávos kerékpárút épült ki Tokaj belterületén, valamint 3,63 kilométeren a már meglévő földutakat aszfaltozták le.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában