Családi sztori

2023.08.02. 11:15

A bringás már otthon érzi magát Tajvanon (fotók)

Somogyi László tizedszer járt a Kínához közeli szigetországban.

Somogyi László feleségével

„Egyszerű a történetem – kezdte a Miskolci Road Cycling Club menedzsere, aki manapság is gyakran indul a különböző szintű kerékpáros versenyeken, majd így folytatta: – Tajvanon nősültem 2012 áprilisában: magam New Yorkban éltem, a későbbi feleségem pedig ott tanult és akkor ismerkedtünk meg. Mi így mondjuk: a közelmúltban hazamentünk két hónapra, majd onnan hazajöttünk Magyarországra. Amúgy magam tizedszer jártam kinn, egyelőre csak három hónapig maradhatok – amikor négyet voltam, megbüntettek –, ennek azonban hamarosan vége lesz, hiszen a tajvani állampolgársági kérelmem már sínen van.”

Felesége zongorista

Somogyi László szerint a hazánktól légvonalban mintegy kilencezer kilométerre lévő, harminchatezer négyzetkilométeres Tajvan, európai léptékkel mérve, teljesen más világ. Szavai szerint a politikai feszültséget ott nem lehet érezni, ezzel csak akkor szembesül valaki, ha a politikai tévéadókra kapcsol.

– A feleségem zongorista, sokat koncertezett Miskolcon is, még a hajdani Operafesztiválon is fellépett – folytatta a klubvezető. – Hsin-ni – magyarul kiejtve Sini – mostani ott-tartózkodásunk során egy tajvani zeneszerző életművét játszotta fel lemezre, közben pedig készült a jövő évi nemzeti koncertre. A párom nagyon szereti az európai és benne a magyar kultúrát, amelyet erősen követ és ért is.

Somogyiéknak három gyerekük van: hat, nyolc és tíz évesek, fiú-lány-fiú „bontásban”. Az apjuk vezetéknevét viselik, keresztnevet azonban az angol kínálatból választottak nekik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában