boon.hu video

2023.08.15. 11:30

„Nem szeretnék reggel arra kelni, hogy valakit éppen itt rajzolnak körbe a rendőrök”

A lakók felháborodtak azon, hogy a panelházak tetejét fiatalok úgy használják, mint egy akadálypályát.

Ujlaki Attila

Nőtt a kereslet a panelek iránt

Portálunk felkereste az érintett lépcsőházak lakóit, akik egyöntetűen  megdöbbentek az eseten. Nagyné Herdik Piroska, azt mondta a boon.hu-nak, hogy korábban is voltak „bandázások” a tetőkön, de ilyenre nem volt példa. „Több évtizede lakom a lakótelepen, egy csendes nyugodt környék ez, és felháborít, hogy ilyen negatív dolgokkal kerülünk a hírekbe” – mondta. Hozzátette: ő is látott fiatalokat a tetőn, de szerinte nem itt lakókról van szó. „Ezek a tizenévesek máshonnan jöhetnek ide, és szerintem a szüleik sem tudják, hogy pontosan mit csinálnak itt, hiszen egy normális ember fel tudja mérni azt, hogy milyen veszélyekkel járhat ez” – hangsúlyozta.

Korábban egyébként portálunknak Janasóczki Attila, a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője elmondta, hogy egy 10 emeletes panelház tetején tartózkodni életveszélyes. 

Ilyen magasságban egy rossz mozdulat is tragédiát okozhat, így azt tanácsoljuk, ha bárki ilyen esetet észlel, azonnal hívja a központi segélyhívót

 – mondta.

Az extrém közeg vonzza őket

A Kuruc utcai panelek között mindössze 60-70 centiméter a távolság, az egyik lakó szerint ez vonzhatja a fiatalokat.

Nagy Erzsébet az egyik érintett panelben él, aki szerint a magasság és az, hogy átjárhatóak a panelek, nagyon „kecsegtető” lehet egy-egy tinédzsernek. „Fiatalon az ember nem úgy gondolkodik, mint egy idősebb, így természetes, hogy vagánynak tartják, amit tesznek” – mondta. Rámutatott: a tetőtéri ajtók náluk is nyitva vannak, mert kötelezően nyitva kell tartaniuk. „Régen az emberek maximum napoztak a panelek tetején, ma meg már ugrálnak, engem elszomorít, hogy a fiatalok erre vetemednek” – hangsúlyozta. Szerinte a megoldás azt lenne, ha a szülők kellően odafigyelnének a gyerekekre és elmagyaráznák nekik, hogy hiába kevesebb, mint egy méter az épületek közötti rés, egy botlás és máris kész a baj.

Ezek a panelek körülbelül 35 méter magasak, ilyen magasságból egy esés végzetes lehet, nem szeretnék reggel arra kelni, hogy valakit éppen itt rajzolnak körbe a rendőrök

– emelte ki.

A rendőrségtől megtudtuk, hogy a tetőkön való tartózkodás önmagában nem bűncselekmény, azonban a rendőrség olyan esetben intézkedik, ha azt észleli, hogy személyi vagy vagyonbiztonsági veszély áll fenn az esetleges sérülések elkerülése érdekében.

Videós tartalmaink továbbra is megtalálhatóak a YouTube csatornánkon.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában