Zempléni Fesztivál

2023.08.16. 10:20

Boldogok a tiszta szívűek

Boldogok a tiszta szívűek címmel tartottak koncertet kedden este Szerencsen, a Munkás Szent József római katolikus templomban.

Közönség előtt a Seventeen Singers

Fotó: SFL

A Zempléni Fesztivál keretein belül megtartott programon Gyöngyösi Levente szerzői estjének örülhetett a nagyérdemű, a bemutatott dallamokat a Seventeen Singers szólaltatta meg. A közönség különleges alkalmon volt szem és fültanúja a produkciónak, felcsendültek latin nyelvű egyházi kórusdarabok, közöttük olyan művek, amelyeket a magyar közönség nem hallhatott korábban, mivel külföldi kórusok megrendelésére készültek, ugyanakkor megszólalt egy többtételes kantáta is a 71. Zsoltár szövegére.

Gyöngyösi Levente maga vezényelte az erre az alkalomra alakult tizenhét tagú énekegyüttest, melynek hivatásos énekművészei a Purcell Kórus, a Nemzeti Énekkar és a Magyar Rádió Énekkarának tagjai közül kerültek ki. A koncertet - mások mellett - megtisztelte jelenlétével Nyiri Tibor szerencsi polgármester.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában