Fejlesztés

2023.07.13. 17:52

Körvezeték épül az Avason, itt várható forgalomkorlátozás

Az avasi lakótelep építésekor annak távhő ellátására négy sugaras elrendezésű gerincvezetéki ág épült ki.

Boon.hu

Az avasi lakótelep távhőellátásáról van szó

Fotó: Ádám János

Július 17-től, hétfőtől távfűtési körvezeték építés miatt a Szentgyörgy és Sályi István utcák térségében forgalomkorlátozás várható. A tervek szerint december közepéig tartó munka eredményeként új, korszerű és energiatakarékosabb, előreszigetelt acél csővezeték kerül beépítésre az Avasi lakótelep üzembiztonságának növelése érdekében.

Sok a meghibásodás 

Az avasi lakótelep építésekor annak távhő ellátására 4 sugaras elrendezésű gerincvezetéki ág épült ki. Az 1970-80-as években létesített vezetékhálózaton az elmúlt években több meghibásodás jelentkezett. A meglévő távhővezeték hálózatok szolgáltatás biztonságának növelését a Mihő egy három ütemben megvalósuló beruházással, úgynevezett körvezeték kiépítésével kívánja megvalósítani. A vezetékhálózatok összekötésével növelhető a szolgáltatás biztonsága, ugyanis a teljes körvezeték kiépítését követően a hőenergia ellátása két irányból is biztosítottá válik, ennek köszönhetően pedig meghibásodás esetén a jelenleginél kisebb kiterjedésű szakasz kizárásával és megkerülésével biztosítható a terület távhőellátása.

Ütemezve 

A beruházás első ütemében mintegy 220 méteren előreszigetelt technológiájú vezeték építése valósul meg a Szentgyörgy és Sályi István utcák térségében. Az első ütem beruházási költsége várhatóan 185 millió forint lesz. 

Az építés miatt a kivitelezési munkákhoz igazodóan, több ütemben és helyszínen forgalomkorlátozás várható. A munkavégzést követően az érintett területeket lehetőség szerint minél hamarabb helyreállítja a Mihő Kft. által megbízott vállalkozó. Elsőként július 17-től a Szentgyörgy és a Sályi István utcák térségében a járdát és zöld területet érintik a munkálatok. A vezeték építés első fázisa a melegvíz ellátást nem akadályozza.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában