Program

2023.07.15. 16:18

Koncerten szállhatnak ki a mókuskerékből a Bükki Csillagdában

Különleges esemény várja a Bükki Csillagdában (a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság csillagászati látogatóközpontjában) az érdeklődőket augusztus 25-én, pénteken.

Asharti Szabó Andrea énekművész

Fotó: MW

A Csillagmesék – Történetek az Égből a Földieknek szeretettel címet viselő koncerten Asharti Szabó Andrea intuitív énekművész lép fel. Az élmény egyszeri és megismételhetetlen, ugyanis az intuitív technikának köszönhetően soha nem hangzanak el a dalok kétszer ugyanabban formában. A hallgatók a hangok, történetek és a planetáriumban vetített képi világ segítségével kizökkenhetnek a mindennapok mókuskerekéből, írják portálunknak eljuttatott közleményükben a koncert szervezői. Mint fogalmaznak, a közönség tagjai "elrepülhetnek egy másik világba, amelyet úgyis hívhatunk, Otthon". A koncert után csillaglesen vehetnek részt a látogatók a Bükki Csillagda teraszán vagy obszervatóriumában.

Az ötvenezredik látogatót köszönthették a csillagdában ez év januárjában
Fotó: Bujdos Tibor

Az előadóművész hitvallása, hogy az éneklés, illetve az ilyen típusú zenék hallgatása gyógyító erővel hathat testre, lélekre és szellemre egyaránt.

– Egyszer, egy kung-fu mester azt mondta nekem, hogy amikor énekelek, az az embereknek jó. Csak álltam és zokogtam, próbáltam megérteni, mert amit éveken keresztül nagyon el akartam fojtani, az elemi erővel kitört belőlem. Az volt az a pillanat, amely megváltoztatta az életem, és elindultam a hosszú utazásra a hangok birodalmában – mesélte Asharti Szabó Andrea, akinek nevével korábban musical, operett és operaelőadások kapcsán találkozhattak. – Végül megmaradt, ami a szívemnek legkedvesebb: lelkemből énekelni – folytatta. – Amikor énekelek, teljesnek és szabadnak érzem magam. De ezt a szabadságot és teljességet meg kellett tanulnom. Nekem is. Ezt igyekszem átadni a közönségemnek és a tanítványaimnak is. Ugyanis az emberek legnagyobb gátja a boldogságuk elérésében a félelem. Az pedig illúzió – vallja Asharti.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában