Július harmadik vasárnapján

2023.07.16. 15:36

Fotók: Termelői Nap volt Miskolcon

A Miskolci Termelői Napot minden hónap harmadik vasárnapján rendezik meg Miskolc belvárosában, az Erzsébet téren.

Júliusi termelői vásár Miskolcon

Fotó: Ádám János

A nap folyamán helyi és környékbeli termelők és kézművesek kínálják termékeiket, amelyeket akár meg is kóstolhatnak az érdeklődők. Különlegesebbnél különlegesebb mézek, lekvárok, szörpök, száraz tészták, sajtok és aszalványok-sorakoztak vasárnap az Erzsébet téren a termelők standjain, kínálva portékájukat.

Lengyel Julianna és férje már a vásár nyitásakor a térre érkezett, hogy elkerüljék a nagy meleget. Elmondásuk szerint nagyon szeretik a Termelői Napot, mert itt látják, hogy kinek a gondos keze ápolta, nevelte az adott növényt, amire nekik szükségük van, például a vasárnapi ebédhez.

Varga Béla pedig még néhány tippet is kapott, hogy a vásárolt lekvárt milyen ételbe tudja legjobban felhasználni és felhívták a figyelmét az árusok arra is, hogy milyen összetevőket tartalmaz, melyek esetleg érzékenységet vagy allergiás reakciókat válthatnak ki, ha nincsenek vele tisztában – mesélte.

A Jó hangulatú közösségi program, találkozási pontot is jelent a termelők és a fogyasztók között minden hónap harmadik vasárnapján és lehetőséget biztosít a helyi őstermelőknek és kézműveseknek a bemutatkozásra.


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában