Vészjelzés

2023.07.19. 15:46

Másodfokú riasztás: ismét lecsaphat a vihar Borsodra

Az Országos Meteorológiai Szolgálat zivatar veszélye miatt másodfokú (narancssárga) riasztást adott ki Borsod-Abaúj-Zemplén vármegye területére.

Vihar Miskolcon

Fotó: Ádám János

21:40 Meteorológiai riasztás visszavonva

Nincsen zivatar időjárási jelenség Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyében.

17:40 - Másodfokú (narancs) riasztás ismét kiadva

Hevesebb zivatarok kialakulására lehet számítani. A villámlások mellett kockázatot jelent a zivatarokat kísérő szél, jégeső is!

17:08 - Meteorológiai riasztás visszavonva

Az Országos Meteorológiai Szolgálat visszavonta a korábban zivatar veszélye miatt kiadott riasztást  Borsod-Abaúj-Zemplén vármegye területén.

15:22 - Másodfokú (narancs) riasztás kiadva

A szerdai nap folyamán több hullámban várható zivatarok, heves zivatarok kialakulása. A cellákat általában viharos széllökések (60-80 km/h), intenzív csapadékhullás, valamint jégeső (~1-2 cm) kísérheti. Heves zivatarok kialakulására elsősorban a késő délutáni, esti óráktól a délnyugati (itt nagyobb eséllyel várható zivatarrendszer is), valamint az északkeleti területeken van esély. A heves zivatarokhoz erősen viharos, akár károkozó szélroham (>90 km/h), felhőszakadás (20-30 mm) és nagyméretű jég (> 3-4 cm, nagyobb jégátmérő északkeleten valószínűsíthető) is társulhat. A zivatartevékenység különösen a déli országrészben az éjszakai órákban is folytatódhat.

 

A heves időjárási jelenségek potenciális területi kiterjedése miatt ma a délnyugati országrészben akár a piros fokozat is kiadásra kerülhet - írja az Országos Meteorológiai Szolgálat.

A hétfői viharról készült fotóink és videóink itt érhetők el.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában