Beruházás

2023.06.08. 14:25

Új turisztikai attrakciót avattak Mádon

Vadonatúj arculatot és formát kapott Mád központjában az egykori tűzoltóépület, egy GINOP-os pályázatnak köszönhetően a Tokaji borvidék világörökségi értékeit bemutató turisztikai és kulturális látogatóközpont valósult meg.

SFL

Fotó: Serfőző László

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében 1,493 milliárd forint európai uniós támogatás segítségével, konzorciumi formában a Tokaj Borvidék Fejlődéséért Nonprofit Kft. vezetésével jött létre. Az épületben kiállítótér, rendezvény- és kóstolóterem, kávézó, kerékpárkölcsönző áll a nagyérdemű rendelkezésére, a régió vonzerejét nagyban növelő programban partnerként vett részt a Magyar Turisztikai Ügynökség Zrt. és a Magyar Turisztikai Szövetség Alapítvány.

A csütörtöki átadó ünnepségen elhangzott, hogy egy olyan központ nyitja meg kapuit, amely a mai digitális tájékozódási lehetőségek mellett személyes, részletes információkat biztosít az idelátogatók részére. Az eszközök és szolgáltatások tekintetében minden korosztály megtalálhatja a számára legizgalmasabb programokat, a kiállítói funkció mellett rendezvényhelyszínt is biztosítanak a turisták és a helyi lakosság számára. Az új látogatóközpont a kornak megfelelő interaktív kiállításokkal, aktív, szabadtéri kikapcsolódási lehetőségekkel várja a kicsiket és nagyokat egyaránt, az udvaron a legkisebbek számára egy vadonatúj játszótér áll rendelkezésre. 

Fotó: Serfőző László

A látogatóközpont kerékpáros bázisában biciklik és kapcsolódó eszközök bérlésére, valamint a saját bringák műszaki ellenőrzésére nyílik lehetőség. A fejlesztés része volt egy közterületi rekonstrukció, a mádi Rákóczi útnak a Látogatóközponttól a „Főtérig” terjedő szakaszán új térburkolat került kialakításra megújult a közvilágítás, illetve eltűntek a látható közművezetékek.

Az eseményen beszédet mondott dr. Koncz Zsófia országgyűlési képviselő, miniszterhelyettes, dr. Szabó Tünde kormánybiztos, a Tokaj Borvidék Fejlesztési Tanács társelnöke és Dévald István, a Tokaj Borvidék Fejlődéséért Nonprofit Kft. ügyvezetője.

Tatárka József Mád polgármestere a látogatóközpont jelentősége mellett kitért beszédében a településen, néhány évtizeden belül végzett felújításokra, fejlesztésekre is.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában