75 év

2023.06.21. 09:45

Ilyen lesz a múzeumok éjszakája az MVK-nál

Különleges nyílt napot szervez a Múzeumok éjszakáján, június 24-én, szombaton 15 órától a Miskolc Városi Közlekedési Zrt. a Szondi György utcai telephelyén, melyre a belépés díjtalan.

Boon.hu

A veterán járművek is felsorakoznak

A rendezvény előtt egy busztörténeti felvonulást láthatnak majd az érdeklődők, amely a Városház térről indul. Idén ünnepeljük a miskolci menetrend szerinti autóbusz-közlekedés fennállásának 75. évfordulóját, melynek kapcsán megnyitja kapuit a közlekedési vállalat telephelye, ahol autóbuszokkal, villamosokkal, veterán járműkiállítással, a Magyar Honvédség és a Baráthegyi Vakvezető Kutyaiskola bemutatójával, koncertekkel, szervezett telephely és közlekedéstörténeti múzeumlátogatással várjuk az érdeklődőket. Gyerekprogramokban is gazdag lesz a rendezvény, a kicsik kipróbálhatják a Kerékpáros Miskolc Egyesület biciklis tanpályáját, távirányítós járműbemutatón vehetnek részt, ugrálhatnak trambulinon, szórakozhatnak mobiljátszóházban és ugrálóvárban, illetve egy igazi különlegesség: a „Hétpecsétes kincskereső” játék is indul. Aki a hét próbát teljesíti, természetesen ajándékot kap.

Állatvédőknek gyűjtenek 

A rendezvény keretében az elmúlt évek hagyományainak megfelelően jótékonykodni is lehet: aki érkezéskor macska-és kutyaeledellel, vagy bármilyen, a Miskolci Második Esély Állatvédő Alapítványnak hasznos felajánlással (például állatfelszerelés, tisztítószer, nem műszálas ruhanemű) érkezik, annak meglepetéssel kedveskedünk. Jótékonykodjunk együtt a rendezvény idején!

Telephelylátogatás 

A helyszínen lehet regisztrálni a rendkívül népszerű telephely látogatásra, ahol a miskolci közlekedési vállalat mutatja be mindennapjait, a villamos- és autóbuszjavító csarnok napi munkáját, amelyhez „szakmai idegenvezetés" társul. Szintén helyszíni regisztrációhoz kötött az MVK Zrt. közlekedéstörténeti múzeumának megtekintése. 

Az MVK Zrt. a Múzeumok éjszakája rendezvényére a Tiszai pályaudvarról, illetve a Centrum áruháztól ingyenes járatokat indít.
További részletek hamarosan elérhetőek lesznek az MVK honlapján és facebook oldalán.

Az MVK Zrt. színpadának programja

16.00 Csiribiri együttes 

17.30 a Gézengúzok interaktív gyerekműsora 

20.00 az Érzés zenekar ad koncertet bakancsos Edda dalokból

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában