Miskolci Egyetem

2023.06.28. 22:37

Hagyományos Szalamander séta Miskolcon - Fotók, videó

A Miskolci Egyetem jelmondata: tradíció és innováció.

Pap Gyula

Hagyományos Szalamander séta Miskolcon.

Fotó: Bujdos Tibor

Szalamanderrel - fáklyás felvonulással - búcsúztak a Miskolci Egyetemtől és a várostól a végzős egyetemisták. Az esemény, amely a selmeci diákhagyományok egyik leglátványosabb része szerdán este kezdődött a miskolci Városháza előtt, ahol Veres Pál, Miskolc polgármestere és Horváth Zita, a Miskolci Egyetem rektora bocsátotta útjára a hagyományos menetet.

 

– Az önök fáklyái a tudás fényei egy olyan időben, amikor mind nagyobb teret igyekszik elfoglalni a súlyos, mély sötétség – fogalmazta meg a polgármester. – Az önök fáklyáinak fénye utat mutat, az egyetem campusának falaitól, Miskolc utcáin át a reményteli jövőbe – tette hozzá Veres Pál.

– Annak a diplomának az értéke, amit önök meg fognak kapni, nem csak abban áll, amit a statisztikák alátámasztanak, hogy a Miskolci Egyetemen végzettek két-három hónapon belül viszonylag jó keresettel, jó munkahelyeken tudnak elhelyezkedni, mert azt több intézmény elmondhatja magáról – fejtette ki köszöntőjében a rektor. – Azonban azt csak kevés intézmény mondhatja el magáról, hogy olyan hagyományokkal rendelkezik, amelyek a XVIII. századtól kezdve élnek. Amikor megfogalmaztuk a Miskolci Egyetem jövőképét, akkor azt mondtuk, hogy az egyetem jelmondata: tradíció és innováció, hagyomány és megújulás – hangsúlyozta Horváth Zita.

A programban a Városháza elől indulva a Széchenyi utca – Kazinczy utca – Kelemen Didák utca – Petőfi tér útvonalat járták be a hallgatók. A miskolci egyetemisták nyilvános búcsúrendezvénye 2014 óta szerepel az UNESCO Szellemi Kulturális Örökség Nemzeti Jegyzékében.

Videós tartalmaink továbbra is megtalálhatóak a YouTube csatornánkon
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában