Segítség

2023.06.22. 22:05

Gyógyító adomány a gyermekosztálynak

Az Országos Jótékonysági Vadászat Közhasznú Nonprofit Kft. képviselői új eszközöket adtak át csütörtökön a Gyermekrehabilitációs Osztálynak.

Nagy-Hankó Krisztina

Dr. Révész János, dr. Koncz Zsófia és Fejes László

Fotó: Ádám János

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Központi Kórház gyermekegészségügyi központja (GYEK) a kórházban az a hely, ahová a legtöbb felajánlás érkezik az év folyamán. A gyermekekre sokan gondolnak. Negyedik alkalommal adnak át adományt a vadásztársadalom összefogásának köszönhetően. Reméli, ez még hosszú évekig így lesz majd – mondta dr. Révész János, a kórház főigazgatója. 

Példaértékű, hogy a vadászat összekapcsolódik a jótékonysággal a szervezetnek köszönhetően immár tíz éve – hangsúlyozta dr. Koncz Zsófia miniszterhelyettes, parlamenti államtitkár. Rámutatott, hogy ez alatt az idő alatt 170 millió forintot juttatott el a vadásztársadalom 23 intézménybe, amely összefogásuknak köszönhető. Hiszen jelentősége van annak, hogy ha megbetegszik a gyermek, akkor a legjobb ellátást kapja meg, a legmodernebb orvosi, egészségügyi felszerelések használatával. „A jótékonysági vadászatok 2019-től váltak országossá, melyet minden évben hagyományosan december 27-én rendeznek meg. 

A vármegyei összefogás az egyik legkiválóbb a Fony és Környéke Vadásztársaságnak köszönhetően” – hangoztatta Fejes László, az Országos Jótékonysági Vadászat Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezetője. A mostani közel 4 millió forintos adománnyal együtt a 11 millió forintot eléri az összeg, amelyet az elmúlt négy évben ajánlottak föl a GYEK-nek. 

Hiánypótló eszközök 

Három hiánypótló eszközt kapott a kórház, két nagy méretű vizsgálóágyat, illetve egy olyan eszközt, amellyel a gyermekek vizeletelvezető rendszerét lehet vizsgálni. Ezekre volt a legnagyobb szükség most – ezt már dr. Hauser Péter, a GYEK vezető főorvosa ismertette. Dr. Zahuczky Katalin, a Gyermekrehabilitációs Osztály főorvosa pedig hangsúlyozta, hogy már birtokba is vették és kipróbálták az új eszközöket, amelyek abban segítik majd a gyógyító munkát, hogy a nagyobb, mozgásukban korlátozott gyerekeket is meg tudják vizsgálni, kezelni az ágy állíthatóságának és méretének köszönhetően. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában