Rákóczi Tábor

2023.06.25. 14:00

Félezernél is több diák érkezik a világ minden pontjáról Sátoraljaújhelyre

Rákóczi nyár 2023: két tucat nyári tábor, 31 országból 12 ezer magyar fiatallal. Az első nyári tábor vasárnap Sátoraljaújhelyen kezdődik.

A tavalyi tábor ünnepi rendezvényének egy kedves jelenete

Fotó: Bujdos Tibor

Vasárnap délután kezdődnek a Rákóczi Szövetség nagy táborai, tájékoztatta a boon.hu-t közleményében a szövetség A nyár folyamán több mint két tucat táborba 31 országból 12 ezer magyar fiatal kapcsolódik be.

"A sátoraljaújhelyi Várhegy nyergében elhelyezkedő Rákóczi Tábor a magyar fiatalok egyik meghatározó találkozási helyszíne, ahová különböző tematikus táborokba 31 országból érkeznek a magyar fiatalok a nyár folyamán"- írják. Mint fogalmaznak: a táborok legfőbb célja, hogy a magyar fiatalok találkozzanak egymással és kiváló programok keretében életre szóló barátságokat, élményeket és emlékeket szerezzenek. Kiemelt cél a magyar kultúra és a magyar nyelv ismeretének és szeretetének erősítése.

Több földrészről érkeznek

A vasárnap 17 órakor kezdődő Összmagyar Középiskolás Táborba 509 diák érkezik 45 Kárpát-medencei középiskolából, valamint az Amerikai Egyesült Államokból, Kanadából, Mexikóból, Braziliából, Ausztráliából, Spanyolországból és Észak-Macedóniából is érkeznek a táborba magyar gyökerű középiskolások.

A vasárnap kezdődő középiskolás táborba ellátogat többek között Fülöp Attila államtitkár és Nyitrai Zsolt miniszterelnöki megbízott is. Fülöp Attila hétfőn lesz vendége a tábornak.

A Rákóczi Szövetség nyári programjai

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában