Pedagógusokat köszöntöttek

2023.06.14. 13:41

Bejelentették: gimnáziumként is működik a bekecsi iskola 2024-től (fotókkal)

Komplex Tehetséggondozó Program Szakmai Napot és pedagógusnapot tartottak a Szerencsi Tankerületi Központban.

Tehetséges diákokat, pedagógusokat is kitüntettek a Szerencsi Tankerületi Központ szakmai napján

Forrás: Szerencsi Tankerületi Központ

A Szerencsi Tankerületi Központ kiemelt tehetséggondozó szakmai programjának tanévet záró rendezvényét tartották meg múlt héten a Bekecsi II. Rákóczi Ferenc Informatikai és Matematikai Általános Iskolában.

A Tankerület 51 iskolájából vettek részt tanév közben a tanulók a tehetségkutatásban egy szakmai team vezetésével, a program része volt a több fordulós versenyek lebonyolítása: ezek eredményeképpen alakult ki a sorrend a tanulók között. A programban első lépcsőként megjelenik az óvodás korcsoport, ezen a szinten is zajlik a tehetségkutatás, valamint a fejlesztő tevékenység. Az eredményhirdetést követően a tanulók elismeréseket, jutalmakat vehettek át a sikeres szereplésért. Párhuzamosan pedagógusnapi elismeréseket is átadtak: a versenyző tanulókat felkészítő pedagógusok, valamint intézményvezetők is elismerésben részesültek. 

Szabó Árpád, a Szerencsi Tankerületi Központ igazgatója, a program „megálmodója” ismertette a szakmai munkát, elismerését fejezte ki a szakmai vezetőknek, valamint a tanulóknak és az őket felkészítő pedagógusoknak. Dr. Koncz Zsófia miniszterhelyettes, országgyűlési képviselő köszöntötte a program résztvevőit, és elismeréssel szólt a tankerületben folyó munkáról, valamint Prof. Dr. Horváth Zita, a Miskolci Egyetem rektora méltatta a pedagógusok munkáját, megtekintette a program helyszíneit, valamint a közös jövőről, a pedagógusképzésről osztotta meg gondolatait.
Megköszönték a pedagógusok helytállását Hajnal Gabriella, a Klebelsberg Központ elnöke méltatta a program eredményeit, valamint elismeréssel szólt a Szerencsi Tankerületben folyó szakmai munkáról. 

Az átadó ünnepségen
Forrás: Szerencsi Tankerületi Központ

A helyszínül szolgáló intézményben átadták a rekreációs sportparkot is ezen a napon. A beruházás önerőből, a Szerencsi Tankerületi Központ finanszírozásával valósult meg. Ezen a napon ünnepélyes keretek között történt meg az a bejelentés, mely szerint a Szerencsi Tankerületi Központ fenntartásában lévő bekecsi intézmény középiskolaként is funkcionál, gimnáziumi képzéssel bővül 2024.szeptemberétől.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában