Pünkösd

2023.05.26. 13:00

Újra Szent Erzsébet ünnep lesz Sárospatakon

A programsorozat már szombaton elkezdődik az Örökség Regionális Gyermek- és Ifjúsági Néptáncfesztivállal és Pünkösdi Gyermektánc Találkozóval.

BSZA

A fotó a tavalyi rendezvényről

Forrás: Aros János polgármester Facebook oldala

Huszonkilencedik alkalommal rendezik meg a pünkösdi Szent Erzsébet ünnepet Sárospatakon. A programsorozat már szombaton elkezdődik az Örökség Regionális Gyermek- és Ifjúsági Néptáncfesztivállal és Pünkösdi Gyermektánc Találkozóval. Vasárnap egész napos programok várják a látogatókat a várnegyedben, ahol a gyermekeket egyebek mellett bábszínház, gólyalábas komédiások, valamint játszóház szórakoztatja majd. Ezen kívül korabeli csatajeleneteket idéznek fel hagyományőrző csoportok, de lesz harci viselet- és fegyverbemutató is. A hagyományokhoz hűen korhű ruhákba öltözött résztvevőkkel vonul végig a város utcáin a Szent Erzsébet menet. A napot a Kiss Kata Zenekar koncertje zárja, amely a Matyó Néptáncegyüttessel lép színpadra. Hétfőn Egri Főegyházmegyei Találkozót tartanak a Vízikapunál, amelynek részeként megtartják a hagyományos katolikus körmenetet is a Szent Erzsébet ereklyével. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában