Beruházás

2023.05.21. 10:00

Új orvosi rendelőt hoznak létre Sajólászlófalván

A beruházás lehetővé teszi az alapellátás keretében működő felnőtt orvosi- és védőnői ellátás hosszú távú költséghatékony működtetését, az energiahatékonyság szem előtt tartásával.

NHK

Illusztráció

Fotó: Unger Tamás

A korszerűség és fenntarthatóság jegyében Sajólászlófalva községben egészségügyi alapellátás fejlesztés történik, melynek keretében – egy jelenleg használaton kívüli önkormányzati épület felújításával - orvosi rendelőt hoznak létre. Az önkormányzat az Európai Unió támogatásával, a Terület és Településfejlesztési Operatív Program Plusz keretén belül több mint 85 millió forint vissza nem térítendő támogatásban részesült a projekt megvalósítására.

Sok az idős ember a településen

A fejlesztés célja Sajólászlófalván a Vörösmarty út 14. szám alatti ingatlan felújítása után, a jelenleg községháza épületében működő háziorvosi rendelő elhelyezése egy korszerűsített épületben. A településen jelenleg felnőtt háziorvosi rendelés, gyermekorvosi, valamint védőnői ellátás is zajlik. Ezen alapszolgáltatások infrastrukturális igényeit kívánja kielégíteni az új orvosi rendelő. A település népességének meghatározó csoportját az idősek alkotják, akik közül többen mobilitási nehézségekkel küzdenek. A lakosság körében egyre több a krónikus beteg, akik rendszeres ellátásra szorulnak, ezáltal rendkívül fontos, hogy az egészségügyi alapellátás (felnőtt orvosi praxis és védőnői szolgálat) a településen elérhető maradjon. 

A jelenlegi orvosi rendelő a polgármesteri hivatallal egy épületben található, így mind az egészségügyi létesítmény, mind pedig a hivatal rendkívül szűkös ingatlanrésszel rendelkezik, ezért indokolt a rendelő megfelelő körülményeket biztosító helyre történő átköltöztetése. Sajólászlófalva központjában található ingatlan orvosi rendelővé alakításának köszönhetően javul a lakosság életminősége. Mindezek hatására erősödik a település népességmegtartó ereje is. Az épületben családbarát funkciók elhelyezésére kerül sor. 

Parkolóhelyeket létesítenek, továbbá babakocsi tárolására alkalmas helyiséget, kerékpártárolót a bejárat közelében. Az ingatlanban megújuló energiaforrások alkalmazását tervezik napelemes rendszer telepítésével. A beruházás megvalósításával a település lakosai korszerű, a jelenleginél magasabb színvonalú egészségügyi prevenciós és gyógyító ellátásban részesülhetnek, ezáltal javul a lakosok általános egészségi állapota. A projekt tervezett befejezése: 2025. július 31. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában