Környezetvédelem

2023.05.25. 19:00

Országos szemétgyűjtési akciót szervez a Közút, várják a jelentkezőket

A Magyar Közút korábban többször is eredményes szemétgyűjtési akciót szervezett, most pedig egy teljes hetet jelölt meg legújabb szemétgyűjtési kampányára. A június 12-ei héten így nemcsak saját mérnökségi és irodai dolgozóik gyűjtik majd az illegálisan kidobott út menti szemetet országszerte, hanem június 4-ig önkéntesek csatlakozását is várják a szervezők.

Szemétszedők, főút mentén

Fotó: MW

A Magyar Közút 80 mérnöksége napi szemétszedési tevékenységük során évente mintegy 12 ezer tonna hulladékot gyűjt össze az országos közutak mellől. Ez a munka rendkívül nagy humán és anyagi erőforrást igényel, így az illegálisan kidobott hulladékok összegyűjtése és elszállítása más tevékenységi területekről is hasznos forrásokat von el, amit az utak minőségének és biztonságának fokozására is fordíthatnának a szakemberek, írta közleményében a társaság. Mint fogalmaznak, az elmúlt évek alatt számos sikeres szemétgyűjtési akciót szerveztek már, melyekkel nem titkolt célja, hogy érezhető szemléletváltást érjen el a közlekedőknél. Idén először egy teljes hetet, a június 12-16. közötti időszakot jelölték meg az akcióra.

Online várják a jelentkezőket

Az önkéntesek csatlakozását 2023. június 4., vasárnap éjfélig várják a szervezők, jelentkezni kizárólag online.  A társaság minden csatlakozó számára térítés nélkül biztosít kesztyűt, láthatósági mellényt és zsákokat, valamint gondoskodik az összegyűjtött illegális hulladék maradéktalan elszállításáról is. Fontos megjegyezni, hogy az akcióhoz csatlakozni csak a Magyar Közút által üzemeltett országos utak menti területeken lehetséges, a szakemberek kizárólag ezeken a szakaszokon tudják biztosítani a szükséges felszereléseket a résztvevők számára. (A társaság által kezelt utakról és a többi út kezelőjéről itt érhető el információ. Az országos közutak menti szemétszedéshez a cég a lehetséges mértékig szakmai felügyelettel is hozzájárul, szükség esetén ideiglenes forgalomkorlátozást vezet be.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában