Retró-majális a Csanyikban

2023.05.01. 11:08

Forgalmi dugó van a Majális park felé. Autóval ne induljanak arra!

Elkezdődött a Miskolci Nosztalgia Majális a Majális Parkban, egész nap programok várják az érdeklődőket.

Fotó: Vajda János

Frissítés (11:44): Óriási a dugó, 4 kilométeres a sor, áll a közlekedés

Több ezren gondolták úgy ma délelőtt, hogy a Bükkben, éppen a Majális-parkban ünneplik május 1-jét. Az igazi nagy tömeg 10 óra után indult meg a város Nyugati irányába. Ekkor még lehetett közlekedni, mind autóbusszal, mind személygépkocsival, ám mostanra teljesen bedugult a városrész. A kisvasút Dorottya utcai végállomásától lépésben, vagy még úgy sem lehet haladni. Aki most kiindul a Majális-park irányába, az alaposan megnőtt menetidővel számoljon. Lapunk úgy tapasztalta a helyszínen: a környékbeli parkolók megteltek, a Vadaspark autóval megközelíthetetlen.

 

A rendőrség a majláthi villamos végállomás melletti körforgalmat lezárta. Csak azokat a járműveket engedik át, akik Lillafüred, Bánkút, vagy Eger felé akarnak továbbmenni. A Majális park környéke nem megközelíthető gépjárművel.


Gasztronómiai- és kézműves vásár, vidámpark, ugrálóvár, lézerharc, a színpadon koncertek szórakoztatják a közönséget.

Ne üljön autóba, ingyen elviszik a miskolci majálisra: ingyenes járatok közlekednek május 1-jén a városi majálisra.

A rendőrség arra kéri a közlekedőket, hogy ne induljanak el Miskolc belvárosa irányából a Majális park felé, mert kilométeres hosszúságú a sor és ezáltal forgalmi dugó alakult ki. Parkolóhelyet sem lehet találni. A Retró Majálisra igyekvők vegyék igénybe a közösségi közlekedést. Az MVK ingyenes buszjáratokat indít a helyszínre.

Fotó: Vajda János

A programból

11.00 Vaga Banda gólyalábasok

11.30 Kalamajka Bábszínház

13.00 Veres Pál Miskolc Megyei Jogú Város polgármesterének ünnepi beszéde

13.10 Kék és Narancssárga

14.30 Bíborszél

16.30 Irigy Hónaljmirigy

17.30 Zoltán Erika

Kísérő programok

10.00-14.00 Interaktív foglalkoztató gyermekeknek nyugdíjas csoportok közreműködésével. Kertészeti tanácsadás, ültetés a Kocsis Pál Kertbarát Kör tagjaival. Íjászat a Diósgyőri Íjász, Lovas és Hagyományőrző Egyesület tagjaival
13.00-17.00 Környezetvédelmi játszóház a Zöld Kapcsolat Egyesülettel

Egész napos programok

10.00-19.00 Gasztronómiai- és kézműves vásár, vidámpark, ugrálóvár, lézerharc. Miskolc Városi Diákönkormányzat játéksarok

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában