MVK

2023.05.11. 21:00

A nosztalgia jegyében jártak a villamosok

A város napja, és a közlekedési kultúra napja alkalmából május 11-én az MVK Zrt. nosztalgia járatokat közlekedtet.

ÉM

Népszerűek voltak a nosztalgiajáratok

Fotó: Bujdos Tibor

Május 11-e Miskolc ünnepnapja mellett a közlekedési kultúra napja is. A napot azzal céllal hozták létre, hogy népszerűsítsék a biztonságos- és környezettudatos közlekedési magatartásformákat, illetve a toleráns, partnerségen alapuló, egymásra és önmagára odafigyelő közlekedési kultúrát. 

A közlekedés résztvevői, legyen szó bárkiről – például autóbusszal, villamossal, motorral vagy autóval közlekedőről, kerékpárosról, gyalogosról – nem egymás versenytársai. A szabályok mindenkire vonatkoznak, és még akkor is, ha igyekszünk betartani azokat, egymásra vagyunk utalva. Abban pedig egészen biztosan egyformák vagyunk, hogy szeretteink hazavárnak.  Szóljon ez a nap az egymás kölcsönös tiszteletén alapuló, türelmes, és megértő magatartásról, amely kényelmesebbé és biztonságosabbá teheti mindennapi utazásainkat. A Miskolc Városi Közlekedési Zrt. elővette a remizből a veterán villamosait is. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában