Jubiláló egyesület

2023.05.23. 16:30

A névadó síremlékénél koszorúztak a diósgyőri kertbarátok

A Diósgyőri Kocsis Pál kertbarát-kör tagjai tanulmányi kiránduláson vettek részt a napokban, többek között Kecskeméten is jártak.

Fotó: olvasó

A Diósgyőri Kocsis Pál kertbarát-kör tagjai tanulmányi kiránduláson vettek részt a napokban, tudtuk meg Buczkó Józsefnétől, a kertbarát-kör vezetőjétől. Első állomás Albertirsa volt, ahol Közép-Európa legnagyobb fűszernövény termesztő üzemét tekintették meg. "A következő állomás Lajosmizse, ahol egy most virágzó citromültetvényben és a most termő eperültetvényben gyönyörködhettünk. A kertbarát-kör 1916. április 2-án Közhasznú Kiskert Egyesület Miskolc-Diósgyőrvasgyár néven alakult meg, majd 1968-ban az egyesület felvette a híres szőlőnemesítő és termelő Kocsis Pál nevét, s mind a mai napig azaz 55 éve Diósgyőri Kocsis Pál Kertbarát-kör néven működik. Az évforduló kapcsán a kirándulásunk harmadik állomása Kecskemét volt, ahol névadónk unokája, Kocsis Pál nyugalmazott iskolaigazgató idegenvezetésével megismerhettük Kecskemét  belvárosának nevezetességeit, majd kíséretében felkerestük névadónk, néhai Kocsis Pál síremlékét. Tiszteletünk jeléül koszorút és mécseseket helyeztünk el. Élményekkel gazdagon tértünk haza” – mondta portálunknak a jubiláló kertbarát-kör vezetője.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában