Verseny

2023.05.16. 14:00

A cél a horgászat népszerűsítése a gyerekek körében

Idén június 3-án rendezi meg V. ifjúsági horgászversenyét Felsőzsolcán a Berki-tó Horgász Egyesület és a Kazinczy Ferenc Református Általános Iskola és Óvoda, melynek fő célja a horgászat, mint sport népszerűsítése, megszerettetése, valamint a hazánk vizeinek, vízpartjainak megismertetése a gyerekekkel.

ÉM

Fiatal horgászok

Fotó: Lang Róbert

A versenyre előzetesen jelentkezni az iskola igazgatóhelyettesénél lehet, e-mailben. A verseny napján a megjelent gyerekek és kísérőik érkezési sorrendben foglalhatják el a horgászhelyeket, a horgászat pedig 9 órakor kezdődik. A gyerekeket elkísérő szülők, nagyszülők segíthetnek a horgászszerelések készítésében, csalizásban, a halak megszákolásában, de aktívan nem horgászhatnak. A verseny végén a mérlegelés után minden versenyzőnek épségben vissza kell engednie a kifogott halakat, élőhelyükbe a Berki-tóba. Az egyesület tájékoztatása szerint a rendezvényt megelőző hónapokban folyamatos a haltelepítés, valamint a horgászhelyek kialakítása.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában