Gyűjtés

2023.04.16. 09:30

Erkélyjegyek megvásárlásával a kastélyért!

Nem akármilyen akciót hirdetett a Közművelődési Központ és Könyvtár Szendrőben.

BOON

Forrás: Szendrő PH

Szendrő legszebb épületegyüttese a valamikori Csáky kastély jelenleg a Közművelődési Központ és Könyvtár. Az épület a vár maradványai mellett egyik szimbóluma a városnak, Szendrő történelmének, kultúrájának szerves része, jelenlegi funkciójában a kultúra, a hagyományok ápolását végzi.

Azonban – mint Báriné Kántor Magdolna igazgató írja – az elmúlt évtizedek megviselték az épület állapotát, különösen igaz ez az emeleti erkélyre, mely beázása az alatta lévő két szoba leomlását okozta. Az erkély speciális építészeti megoldása speciális megoldást kíván.

A jelenlegi felmérések szerint ezen speciális szigetelési munkálatok 1.193.000 forintba kerülnének, mely összeg nem áll a város rendelkezésére. Ezért harcba hívok minden tenni akaró, Szendrőért rajongó állampolgárt, hogy az erkélyjegy megvásárlásával járuljon hozzá e nemes cél megvalósulásához. Az adományokkal nyilvánosan és részletesen számolunk el a beruházást követően. Adományozónk vendégeink egy 5 órai teára, melyet a megújult erkélyen fogyasztunk el, gyönyörködve ebben a csodálatos, emblematikus épületben

 – teszi hozzá az igazgató.

Szendrő hírei a boon.hu oldalán!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában