Siker

2023.04.28. 07:00

Hét érmet hoztak haza a vármegyénkbeli diákok a Szakma Sztár fesztiválról

A fesztivál kiemelt célja a szakképzés, ezen belül a szakmaválasztás népszerűsítése és bemutatása mellett, hogy támogassa a pályaválasztás előtt álló fiatalokat.

BOON

Bucsi András asztalos tanuló ezüstérmet szerzett

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara XVI. alkalommal április 24-26. között szervezte meg Budapesten, a Hungexpo Vásárközpont A, F és G pavilonjaiban a Szakma Sztár Fesztivál kereteiben az országos szakmai versenyek döntőit.

Az esemény idén második alkalommal, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara együttműködésével, az agrár szakmák bemutatóival együtt valósult meg közel 15 000 látogató részvétele mellett. A fesztivál keretében 72 szakma 22 szakmacsoportjában versengtek a dobogós helyezésekért a fiatal szakemberek. A látogatók a EuroSkills verseny szakmai bemutatóiba és a WorldSkills nemzetközi válogató versenyeibe is bepillantást nyerhettek.

A Szakma Sztár Fesztivál kiemelt célja a szakképzés, ezen belül a szakmaválasztás népszerűsítése és bemutatása mellett, hogy támogassa a pályaválasztás előtt álló fiatalokat, utat mutasson a felnövekvő generáció számára, valamint elősegítse a szakképzésben kiemelkedő tehetségek jövőbeni gondozását.

Szépen szerepeltek a vármegyénkbeliek

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kereskedelmi és Iparkamara (BOKIK) szervezésében megtartott területi előválogatókon 357 tanuló adott számot tudásáról 37 szakképesítésben. Az év elején megtartott első forduló kizárólag írásbeli feladatokból állt, viszont a középdöntőben már gyakorlati ismereteikről is számot kellett adniuk a fiataloknak, írják a közleményben.

„Vármegyénkből idén 20 tanuló jutott tovább az országos válogató versenyekre, ami szép teljesítmény, hiszen országosan több ezer induló közül kerültek ki a legjobbak. A mostani, budapesti döntőben 8 fiatal képviselte vármegyénket, és komoly sikerként könyvelhető el, hogy mindannyian az élen, illetve az élmezőnyben végeztek" - közölte a BOKIK.

Így végeztek

 

Fehér Luca (irodai titkár) és Szondi Bianka (kereskedő és webáruházi technikus) aranyérmesek lettek.

 

Ezüsttel térhetett haza Bucsi András (asztalos), Havasi Bianka Anita (pincér-vendégtéri szakember), Cziria Gergő (erősáramú elektrotechnikus) és Odor Márk (műszaki informatikus).

 

Bronzérmet Hódos Máté Szabolcs (műszaki informatikus) kapott, valamint negyedik helyezett Dankó Szabolcs lett (vegyész technikus).

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában