Pápalátogatás

2023.04.28. 21:54

Megérkezett Ferenc pápa Budapestre – képek, videó a helyszínről

A szentatya papokkal, szerzetesekkel találkozott a Szent István Bazilikánál.

Detzky Anna

Fotó: Detzky Anna

Ferenc pápa pénteki beszédében arra bíztatta a szolgálókat, hogy tegyenek vallást hitükről az emberek számára és életükkel mutassák meg az Atya Isten arcát. Azt is kiemelte, hogy ne igazodjanak a korszellemhez, de ne is zárkózzanak be lelki oázisaikba, hanem maradjanak a föld sója. A szentatya kedvessége egész lényéből sugárzott, ahogy az emberekhez és az őt körülvevő tömeghez viszonyult. Sokat integetett és mosolygott és gyakran felállt a kerekesszékből. Végül megáldotta a jelenlévőket és rajtuk keresztül minden magyart. Zárásképpen a Szent Jobbot is a kezébe vette és elmondott fölötte egy fohászt.  

Tanúságtételeket hallgatott 

A Bazilika előtti térre már órákkal a pápa érkezése előtt elkezdtek szállingózni a zarándokok, köztük szerkesztőségünk munkatársa is. Kizárólag az előre regisztrált papok, szerzetes nővérek és lelkipásztori munkatársak foglalhattak helyet a templomon belül. A pápa érkezését csodás zenei élmény alapozta meg. Többek között a Szent Efrém Férfizenekar és a Szent István Bazilika Énekkara adott gyönyörű koncertet, amelyet kívülről óriás kivetítőn keresztül lehetett követni. Délután négy óra után nem sokkal a Dicsőséges rózsafüzér imádsággal várta a tömeg Ferenc pápát, aki pontosan 17 órakor meg is érkezett. Miután kíséretével két keréken begördült a templomba, meghallgatta a püspöki köszöntőt, majd a tanúságtételeket. Brenner József katolikus pap, akinek testvérét Brenner Jánost a pápa boldoggá avatta, Kondás Sándor görögkatolikus pap, Hernády Eszter Krisztina domonkos nővér, aki a Vatikánban már találkozott a pápával és Pavelczak-Major Dominika lelkipásztori munkatárs kapott lehetőséget arra, hogy személyesen szóljon a szentatyához.

Videós tartalmaink továbbra is megtalálhatóak a YouTube csatornánkon. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában