Gondjaink

2023.04.04. 14:00

A stressz, az alkohol és a drog volt a téma Mezőkövesden

„Három kihagyhatatlan előadás vezetőknek” címmel szerveztek konferenciát a mezőkövesdi Közösségi Házban.

ÉM

A stresszoldás nehezen kontrollálható módja

„Az emberi közösségek működési titkának feltárása. A jó vezetők tulajdonságai” – a címmel Jámbor Zoltán, a Delphi cégcsoport HR vezetője előre rögzített előadását vetítették le kezdésként a jelenlévőknek. A szakember egyebek mellett hangsúlyozta, hogy a jó vezető csapata a legjobb teljesítményt nyújtja, de fontos az is, hogy az egyéni érdekeket felülmúlja a közösség érdeke, emellett beszélt a vállalati kultúráról és a munkahelyi stresszről is. 

Stenger Györgyi, az NLP Akadémia megalapítója és vezető trénere a Neurolingvisztikus programozásról (NLP) ejtett szót. A szakember a pozitív gondolkodás fontossága mellett a kommunikációs stílusokról, a verbális és nonverbális kommunikációról osztotta meg gondolatait. Emellett a kommunikációs típusokat, a vizuális, anditiv, kinesztetikus és digitális kommunikáció főbb jellemzőit ismertette. 

„Kiégés – stresszkezelés” címmel Nyáriné dr. Mihály Andrea pszichiáter, pszihoterapeuta beszélt, aki az akut stressz és a poszttraumás stressz közötti különbségekről osztotta meg gondolatait. Kiemelte, a stresszkezelésnél fontos, hogy az idegen anyagokat – mint például a drog és az alkohol – elkerüljük. Emellett az ételfüggőségről, a vitaminok jótékony hatásairól és a rendszeres testmozgás fontosságáról beszélt. A pszichiáter az interaktív előadás során több stresszoldó légzéstechnikát is bemutatott.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában