Takarítás

2023.03.27. 15:07

Önkéntes nap a szendrői Felsővárban

Eredményesen zajlott a szendrői Felsővár környezetének tavaszi takarítása, szépítése.

BOON

Forrás: Szendrői Várbarátok Egyesülete

A Szendrői Várbarátok Egyesülete, a Szendrő Jövőjéért Egyesület és a Szendrői Természetjáró Szakosztály tagságából verbuválódott önkéntes csapat jó hangulatban és aktív munkatempóval tette szebbé a területet a tavaszi turistaszezonra készülve.

„A vár területén és a felvezető utak mentén sikerült összeszedni az eldobált szemetet, a Belsővár oldalát megtisztítottuk a bozóttól, egy kupacba hordtuk a vár udvarán lévő köveket, kitakarítottuk a torony lépcsőzetét és belsejét, újra festettük az ágyú talapzatát, visszacsavaroztuk a leszakadt projekttáblát, s megtisztítottuk a firkálásoktól az információs táblák felületét. A napot egy közös estebéddel zártuk, amely üstben a helyszínen készült. Köszönet a segítőknek: Rácz Ferenc, Rácné Pető Borbála, Gajdos István, Gajdos Márk, Veres Lajos, Veres Enikő, Ferencsik Lászlóné, Szekeres Tibor, Szekeresné Lovász Brigitta, Szekeres Ádám, Szekeres Levente, id. Jósvay István, Jósvay Istvánné, Jósvay Nóra, ifj. Jósvay István, Jósvay-Csengeri Szilvia, Győrfi Zsolt, Gazdik Mariann, Antal Gergő, Gazdik Róbert, Spisák Tibor, Spisák Tiborné, Antal Ferenc, Simkó Béla, Giák Lili, Giák Alexander!

Forrás: Szendrői Várbarátok Egyesülete

A nap folyamán kb. 40 turista is megfordult a várban, ők bizonyították, hogy van kiért tisztán tartani a műemlék épület környezetét. Vigyázzunk a tisztaságra, óvjuk a vár állapotát!” – számolt be róla a Szendrői Várbarátok Egyesülete közösségi oldalán.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában