Megtisztítják

2023.03.18. 15:33

A legnagyobb önkéntes szemétszedési akció a Szinván - fotókkal, videóval

A patak teljes hosszában nekiestek a jelentkezők, hogy megtisztítsák a vízfolyás medrét és környékét.

BOON

Fotó: Vajda János

Március 18-án, szombaton, 9:00 órai kezdettel megkezdődött a Szinva takarítása a patak teljes hosszában - tudta meg a boon.hu. Az akciót a MATINE-Magyarországi Tisztasági Nagykövet Egyesület szervezte. A kezdeményezést a Miskolci Városgazda Nonprofit Kft. is támogatja, a többi közt az akció során összegyűjtött hulladék elszállításával.

Az egyesület a Szinvát tizenkét szakaszra osztotta, minden résznek külön csapatkapitánya van. A szervezők várták az önként jelentkezőket, akik azt is kiválaszthatták, hogy pontosan mely szakaszon kapcsolódnának be a szemétszedésbe.

Több száz főt vártak

– 2023. március 18-án, szombaton szeretnénk egy nap alatt teljes hosszában megtisztítani önkéntesekkel a Szinvát. Ez egy sok száz fős rendezvénynek ígérkezik, amihez a jóügyekért.hu oldalon a Takarítsuk ki a Szinva-patakot! címmel hirdettünk adománygyűjtő kampányt – tájékoztatott néhány hete portálunkat Serbán Zsolt, Bükk Tisztasági Nagykövet, a Magyarországi Tisztasági Nagykövet Egyesület (MATINE) képviseletében. 

– Horváth Gábor miskolci horgász tavaly márciusban keresett meg ezzel az ötlettel. Nem tudok róla, hogy korábban lett volna már hasonló kezdeményezés – tette hozzá.

Az akció a délutáni órákban is tart, így a résztvevők és az összeszedett hulladék tekintetében még nincsenek pontos adatok, de így is úgy tűnik, hogy minden idők legnagyobb önkéntes akciója lehet a szombati.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában