Fesztiváli hangulatban

2023.03.04. 16:00

„Ízletes” az Uni-Menü is a kocsonyafesztiválon

A fesztiválozók megtudhatják azt is, hogy milyen az egyensúlyérzékük, elég gyorsak-e és hogy mennyire erős a lábuk.

A Kocsonyafesztivál nem csak az evésről- ivásról, koncertekről és szórakozásról szól. Aki betér az Almássy-kúriába (Városház tér 13.), hasznos ismereteket is szerezhet a Miskolci Egyetem Uni-Menü elnevezésű programjának köszönhetően. Szombat délelőtt az Egésztudományi Kar hallgatói mérték fel a fesztiválvendégek képességeit, egészségét. 

– Ez egy egyensúlyteszt – magyarázta Nagy Eszter, a kar egyik hallgatója. – Egy vékony lécen kell egy percig fél lábbal egyensúlyozni úgy, hogy a másik lábunkat fogni kell a kezünkkel. Feljegyzem, hogy az egy perc alatt hányszor hibázik az illető, majd mehet a következő állomásra. Van egy gyorsasági tesztünk, ahol két kört kell megérinteni a tenyerünkkel felváltva. Azt mérjük, hogy ezt milyen gyorsan csinálja a tesztalany.  Elhoztuk a csontsűrűségmérő gépünket is. Az emberek mezítláb beleteszik a lábukat, majd kiderül, milyenek az értékeik az átlaghoz képest. Végül van még egy egyensúlytesztünk, számozott négyzetekbe kell lépkedni felváltva. Azt mérjük, milyen gyorsan megy – sorolta Nagy Eszter.

Fotó: Vajda János

Elmondta azt is, hogy akik vállalkoznak a tesztekre, kapnak egy felmérőlapot,  amire felkerülnek az eredményei. Az épület előtt is végeznek egy felmérést, ott az derül ki, hogy kinek milyen erős az alsó végtagja.  Végül mindenki megtudhatja, hogy kinek milyen téren kell erősítenie.

A kar programja rendkívül népszerű, sokan kíváncsiak képességeikre és csontsűrűségükre. 




 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában