Kóruszene

2023.03.31. 18:00

Egy nagyon különleges koncert is hallható a most kezdődő kamarakórus fesztiválon

A a 33. Miskolci Nemzetközi Kamarakórus Fesztivál koncertjei öt napon át várják a zenekedvelőket a Zenepalota Bartók termébe.

A Hassler Énekegyüttes is meghallgatható a fesztiválon

Fotó: Ádám János

Április - 1 és 5 között - rendezik meg a 33. Miskolci Nemzetközi Kamarakórus Fesztivált. Április 1-én, szombaton 18 órai kezdettel a nyitó koncerten közreműködik a Miskolci Egyetem Nőikara, a Melódia Nőikar - Fülek(Szlovákia), a Gaudium Musici Női Kamarakórus - Sárospatak és a Művelődés Háza Kamarakórusa - Sárospatak, a koncertet a Zenepalota Bartók termében tartják meg.  Április 2-án vasárnap 16 órai kezdettel a miskolci Luther Kórus lép fel, majd a Forrás Kamarakórus, utána a Hassler Énekegyüttes. 

Záróeseményként április 5-én 19 órai kezdettel Mozart Requiemje hallgatható meg, amit eredetileg az Avasi Református Templomban terveztek megrendezni, ám az időjárás alakulása miatt ennek a programnak a helyszíne is a Zenepalota Bartók terme lesz. Az előadók Ács Gabriella – szoprán, Kovács Eszter – alt, Rivadeneira Xavier – tenor, Koleszár Ákos – basszus. Fellép a Miskolci Szimfonikus Zenekar, a Hassler Énekegyüttes, (karigazgató: Sándor Zoltán), Vox Humana Énekkar (karigazgató: Sándor Bence),Dimitri Betti – orgona, vezényel: Federico Bardazzi

Köztudott, hogy Mozart ezt a művet nagybetegen írta megrendelésre. Halála megakadályozta a mű befejezésében, ezért Süssmayer nevű tanítványa egészítette ki a hiányzó tételeket, és ma a legtöbb előadásban ezt a verziót hallhatjuk. A mostani bemutató érdekessége, hogy a be nem fejezett tételeket azt est vezénylő olasz karmesterének megkomponált kiegészítéseivel hallhatjuk - tudtuk meg Sándor Zoltán karnagytól, a Miskolci Kórusfesztivál Alapítvány kuratóriumi elnökétől.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában