Korszerűsítés

2023.01.15. 13:00

Négy települést érint Kenézlő környékén

Naponta kétszáz köbméter szennyvizet tisztít meg a modern szennyvíztelep.

BSZA

Több mint 762 millió forint támogatásból végezték el a Kenézlő központú agglomeráció szennyvíztisztító telepének korszerűsítését, a beruházást közelmúltban át is adták – közölte közösségi oldalán dr. Hörcsik Richárd, a térség országgyűlési képviselője.

Átfogó modernizáció 

Mint írta, a négy települést, vagyis Kenézlőt, Györgytarlót, Visst és Zalkodot is kiszolgáló létesítmény átfogó modernizációja hozzájárul a térségben élők és dolgozók komfortfokozatának növelése mellett a környezet védelméhez is. A felújított telep kapacitása mintegy 200 köbméter naponta, vagyis ekkora mennyiségű szennyvizet lesz képes egy nap alatt megtisztítani, amelynek köszönhetően 2083 lakos kiszolgálását tudja biztonsággal megoldani. A beépítendő, mechanikai szűréssel kiegészített, úgynevezett „aerob eleveniszapos” technológia pedig nem csupán kiszűri a vízből a különböző szennyeződéseket, hanem eltávolítja a különböző szerves anyagokat, illetve az ammóniát, illetve a foszfort is – magyarázta a honatya. A projektben olyan kiegészítő munkálatokat is elvégeztek a szakemberek, mint a zalkodi, vissi és györgytarlói végátemelők komplex felújítása, ami magába foglalta a gépészeti és villamos szereléseket egyaránt. Mindezeken túl a korszerű irányítástechnikai rendszer kiépítését is magába foglalta a beruházás – közölte dr. Hörcsik Richárd.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában