Ingatlan

2023.01.07. 17:00

Négy lakással gazdagodnak Encsen

Újabb szociális lakásokat alakítanak ki Encsen, a fiatal párokat segítenék.

A Szeles utcai ingatlan.

További négy szociális lakás kialakításáról született döntés Encsen. A Szeles utcai ingatlan földszintje az önkormányzat tulajdona, amely novemberben külső okok miatt megüresedett. A napokban a beszerzési eljárás véglegesítésével szerződést kötött Mikola Gergely polgármester az Encs Városgazda Nonprofit Kft.-vel, amely közel 26 millió forintból elkezdi kialakítani a 47-57 négyzetméter alapterületű lakásokat. A homlokzatot is felújítják annak érdekében, hogy a városkép tovább javuljon.

– Jelenleg a településen 40 felett van az önkormányzati lakások száma – mondta portálunknak a polgármester. – Közöttük találhatók szociális és szolgálati, valamint olyan lakások, melyeket piaci alapon ad albérletbe a város. Szociális lakásban 30 család él, a szolgálati lakásokban pedagógusok vagy az államigazgatásban dolgozók, de a bérlők között vannak fiatal házaspárok is. Az idén újabb 4 önkormányzati lakást alakítunk ki, melyek alapterülete összesen 220 négyzetméter. Az első ütemben 26 millió forint áll rendelkezésre, ebből két lakást tudunk majd rendbe tenni. és a tervek szerint júniusban átadni. Ezekkel a lakásokkal fiatal, 30 év alatti pároknak szeretnénk segíteni. Hiszen fontos számunkra, hogy ők itt maradjanak, itt dolgozzanak, a gyermekeik itt járjanak óvodába, iskolába, és aztán a jövő nemzedéke is itt telepedjen le. Ez akkor sikerülhet, ha Encsen sokszínű szolgáltatásokat tudunk nyújtani, és újabb munkahelyeket teremteni – fogalmazott Mikola Gergely.  

Beköltöznek

Elmondta azt is, a környező településekről egyre többen költöznek Encsre, emiatt egyre drágábbak az ingatlanok. Jellemzően a középosztálybeliek és fiatalok jönnek, akik nem akarnak a térségtől elszakadni. Itt jobb körülményeket tudnak biztosítania gyermekeiknek, mint a kisebb falvakban. 

A város egyre vonzóbb, ami az autópályának is köszönhető. Hiszen sokkal rövidebb idő alatt lehet elérni Miskolcot és Kassát, mint az út átadása előtt. De Encs az épített és természeti környezete miatt is vonzó. Békés, csendes, jó infrastruktúrával rendelkező városról van szó, ahol szinte minden olyan szolgáltatás elérhető, ami a nagyobb városokban. 

– Hosszú távú célunk egy nagyobb lakóparképítés, hogy Encset szívesen válasszák akár a miskolci vagy a kassai emberek is – tette hozzá a polgármester.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában