Miskolci Egyetem

2023.01.23. 21:00

Földtudományi mesterkurzusok nemzetközi együttműködésben

Fél évet töltenek egy európai egyetemi együttműködés keretében külföldi hallgatók a Miskolci Egyetem Műszaki Földtudományi Karán.

Fotó: Vajda János

Nyersanyag-kutatásokkal kapcsolatos mesterképzéseket vezetett be együttműködésben a Miskolci Egyetem, a krakkói AGH Műszaki és Tudományegyetem, a Zágrábi Egyetem és a Wroclawi Műszaki és Tudományegyetem az Európai Innovációs és Technológiai Intézet (EIT) által finanszírozott MOBI-US projekt keretében.

A program célja, hogy a nyersanyagszektorhoz kötődő legmagasabb szintű egyetemi képzések között kapcsolatot teremtsen, oktatási-kutatási hálózatot építsen. Az együttműködés természetes velejárója, hogy az egyetemek mobilitási lehetőségeket, többek között féléves képzéseket kínálnak egymás között a hallgatóknak. Minden mesterképzésnek megvan a maga egyedisége, így a diákok a miskolci, a krakkói, a zágrábi és a wroclawi félévek alatt tovább szélesítik látókörüket, és mélyítik el tudományos tapasztalataikat a partner egyetem szakirányú specializációival.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában