Retro

2023.01.16. 21:30

A város szégyene-aluljáró

Miről írt 10 éve az Észak-Magyarország? A megyei napilap 2013. január 16-i számában találtuk: az első benyomás számít – Miskolc nem lehetett büszke a Tiszai előtti aluljárójára.

ÉM

Tíz évvel ezelőtti helyzet(kép)

Fotó: ÉM

 Letört lépcsőfokok, vizelet és szemét: ez fogadja a Miskolcra vonattal érkezőket a háromnyelvű „üdvözöljük Miskolcon” felirat mellett. Elkeserítő, hogy a riporter ottjártakor egy, azaz egy darab lámpa próbált némi fényt vinni a föld alatti helyszínre – ajánlotta olvasói figyelmébe az áldatlan állapotokat az Észak-Magyarország 2013. január 16-án. 

A cikkben megszólaltatott taxis az újságíró képzeletére bízta: milyen véleménnyel lehetnek azok, akiknek Miskolcra érkezve ez az első benyomásuk a városról. Az aluljáró nem a MÁV, hanem a miskolci önkormányzat kezelésében volt a cikk megjelenésének idején (is). A városháza éppen ekkor rendelte meg a felújítást és a karbantartást. A világítás javítását, a lépcső helyreállítását, valamint az aluljáró padlózatának vegyszeres takarítását végzik el néhány nap alatt – nyilatkozta az illetékes a megyei napilapban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában