Figyelem!

2022.12.18. 20:00

Voksoljon a miskolci adventi villamosra!

Idén újra Európa legszebb adventi villamosa lehet a miskolci.

ÉM

Fotó: Ádám János

A gazdasági válság rányomta a bélyegét az idei miskolci adventi ünnepváró tervekre. Díszkivilágítás nincs a belvárosban, arról azonban nem mondtak le, hogy újra kigördüljön a sínekre a több alkalommal is Európa legszebb adventi villamosának választott feldíszített szerelvény. A tavaly tízéves jubileumát ünneplő miskolci adventi villamos akkor kívül mézeskalács házikó alakját öltötte, belül fénylő arany díszítést kapott, amely egy igazi varázslatos mesevilágot idéz fel: szinte megelevenednek benne a Szépség és a szörnyeteg mese szereplői: Belle, a Szörnyeteg, Kanna mama, a gyertyatartó és Csészike. A szerelvény a tavalyi jubileumon is elnyerte a kontinens legszebbje címet. A díszlet idén sem változott, és a miskolciak nagy örömére január 9-ig menetrend szerint közlekedik a tavaly is Európa legszebbjének választott szerelvény, amelyre érvényes jeggyel, bérlettel, utazásra jogosító okmánnyal rendelkezők szállhatnak fel.

Így lehet szavazni 

Idén is benevezték a miskolci adventi villamost az Európa legszebb adventi villamosa címért folyó versenybe.  Az idei szavazáson egyébként 12 ország 32 villamosa versenyez az Európa legszebb adventi villamosa címért. Szavazni január 2-ig lehet, ezen a linken. Az oldal alján lehet bejelölni Miskolcot, ezután a tavalyi évhez hasonlóan e-mail-címet szükséges megadni az érvényes szavazat leadásához.  

Továbbá mindenki eldöntheti még a szavazat leadása előtt, hogy feliratkozik-e az oldal hírlevelére (ano = igen, ne = nem). Végezetül a „Hlasujte” (Küldés) gombra kattintva adhatjuk le a voksunkat.  

Hatodik alkalommal hirdette meg az MHD86 nevű cseh portál nemzetközi versenyét, amelyben Európa legszebb adventi villamosát keresi. Az elmúlt öt évben a miskolci adventi villamos győzött a megmérettetésen – olvasható a miskolci közlekedési társaság honlapján.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában