Közgyűlés

2022.12.15. 11:35

Városi ingatlanok vándorúton

Használatba adásról és épület bezárásról is tárgyal a grémium.

SZB

Fotó: Bujdos Tibor

11. Javaslat ingatlan civil szervezet részére történő térítésmentes használatba adása tárgyában

A Papszer 2. szám alatti ingatlanról van szó, amelyben korábban működött a térfigyelő kamerarendszer központja. Most az épületet az ott székelő Avasért Alapítvány kaphatja meg teljes egészében használatba.

12. Javaslat a Miskolci Egyesített Szociális, Egészségügyi és Gyermekjóléti Intézmény szolgáltatásaival összefüggő vagyonjogi döntések meghozatalára

Technikai jellegű az előterjesztés. Ahol megszűnik a feladatellátás, annak az épületnek a jogait rendezni kell. Az észak-kiliáni épületről van szó.

Dr. Kovács László, KDNP: Az észak-kiliáni szolgáltatóközpont megszűnése szomorú. Ott több fontos szolgáltatás működött. Például a gondozóház, amelyből így csak kettő marad a városban. Nagyon fontos időseket ellátó feladatról van szó. Kétségtelen, hogy az épület nem megfelelő minőségű, de a szolgáltatás maga akkor is fontos lenne. Az új törvény szerint sok új feladata lesz a városnak, várni kellett volna még az épület bezárásával.

Varga Andrea alpolgármester: Az energiaválság miatt zártuk be az épületet. Nem tudtuk vállalni a súlyos többletköltségeket. A döntés előtt még nem volt egyértelmű, mit tartalmaz az egészségügyi törvény. Ha most maradna az épület a MESZGYI-nél, nem csökkentenénk a szervezet terheit. Nagyon sokba kerülne az épület rekonstrukciója.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában