Kinőtték a régit

2022.12.21. 08:00

Új óvoda épül Aszalón

ÉM

Új óvoda épül Aszalón. A település honlapja szerint a jelenlegi óvoda, amely egy 1875-ben épült parasztházban működik, a csoportszobák kis mérete és a szükséges helyiségek hiánya miatt nem felel meg a jogszabályoknak, korszerűsítése viszont a telek adottságai miatt nem lehetséges. A létesítmény 75 férőhelyes, ám a rossz körülmények miatt csak 65 gyermeknek biztosíthat helyet a fenntartó.

Az új, negyven férőhelyes és két csoportszobás intézmény a könnyen megközelíthető helyi bölcsőde mögött épül majd meg, az Európai Unió támogatásával. Az óvodában megfelelő méretű csoportszobákat és hiánypótló helyiségeket is kialakítanak. Az épületben lesz melegítőkonyha és tornaszoba is.

Az új óvoda tervezésekor nagy figyelmet fordítottak a környezetvédelmi és az esélyegyenlőségi előírásokra, törekszenek a megújuló energiaforrások használatára és a teljeskörű akadálymentesítésre - írták.

A projekt várhatóan 2025 tavaszán fejeződik be.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában