Fejlesztés

2022.12.23. 15:00

Teljesen megújult Bodrogkeresztúr

Vízválasztó évet zár Bodrogkeresztúr önkormányzata, a település történetében még nem volt olyan fejlesztés, mint amilyen ebben az esztendőben. Felsorolni sem egyszerű, mi mindent újítottak fel, alakítottak át néhány hónap alatt.

SFL

A Hét vezér tere is hamarosan megszépül

Fotó: SFL

Megújult a római katolikus és a református templom, az iskola tornacsarnoka, új aszfaltburkolatot kapott a község gerincét képező Kossuth út, felszín alá helyezték a csapadékvíz-elvezetés eddig nyílt árkát, számos turisztikai fejlesztésen vannak túl, térburkoló kövekkel látták el a járdákat, föld alá kerültek a légkábelek a főúton, közterek újultak meg, és még közel sem vagyunk a felsorolás végén. 

"A beruházásokra közel négymilliárd forint fejlesztési pénz érkezett Bodrogkeresztúrra" – sorolta Rozgonyi István polgármester, aki kiemelte: "gyakorlatilag készen vagyunk a vállalt feladatokkal, csupán finomhangolások maradtak. Embert próbáló feladat volt. Nem csak a településen élők, de a térségi emberek is nehezen viselték ezt az időszakot. Nagyon fontos, hogy elkészült a kerékpárút is a település és a Lebuj Pincefogadó között, így a községünkben vendégeskedőknek nem kell gépkocsiba ülniük, ha itt akarnak eltölteni néhány órát. Az önkormányzat épülete mellett sikerült átadni egy üzletsort, fodrászüzlet és egyéb szolgáltatások számára, alatta pedig egy nagy pincehelyiséget alakítottunk ki rendezvények lebonyolítására"– mondta a polgármester, aki még nem ért a beszámoló végére. 

"Megtörtént az Iskola köz teljes aszfaltcseréje, hihetetlenül szép kertészettel bővültünk. Nem rogytunk bele a fejlesztésekbe, sőt. Építünk egy negyven gépkocsi számára alkalmas parkolót téglaburkolattal, mellé egy tíz apartmanházból álló tábort,„Fülöp a gólya elnevezéssel, ami a bor mellett a vízi turizmusban hoz majd fejlődést" – közölte Rozgonyi István. 

Hozzá kell tenni, hogy időközben a Hét vezér-szoborcsoport is megújult, a környezete hamarosan elkészül. Fontos, hogy új közvilágítási póznák díszítik a községet, de gondoltak a fészkelő gólyákra is, meghagyták a fészkeket tartó oszlopokat.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában