Segítségre számítanak a kutyamentők

2022.12.22. 19:00

Rengeteg kutya vár megmentésre Lyukóban

A kutyák megmentésére hivatott állatvédő egyesület próbálja a helyzetet kezelni, megoldani.

ÉM

Fotó: Ádám János

A Lyukó Tappancsai Állatvédő Egyesület két és fél éve alakult meg. „Mivel mi kint élünk Lyukóban és az emberekkel foglalkozunk, így láttuk, hogyan működik itt az állattartás” – nyilatkozta Zsebei-Lengyel Melinda, az egyesület elnöke. 

Hozzátette: rengeteg állat vár megmentésre, így szükség van az egyesületre. 

„Nagyon sok a nem megfelelően tartott és elhanyagolt állat a városrészen” – hangsúlyozta. Azt is elmondta: a megalakulásuk óta közel háromszáz kóbor kutyát tudtak magukhoz venni. Nagy részüknek sikerült gazdát is találni.

Gazdákat keresnek nekik

Amikor sikerül őket befogni, az egyesületi tagok a saját otthonaikban szállásolják el a menedéknélküli négylábúakat.

„Fontos tudni, hogy nekünk nincs telephelyünk. Így a karanténidő után megkapják a kutyák a szükséges oltásokat és chippeket” – emelte ki Zsebei-Lengyel Melinda. Az egyesületnél nincsenek kennelek, kizárólag csak karanténkennelek vannak, a kutyák háromezer négyzetméteren vannak szabadon. „Jelenleg több mint ötven kutya van a telephelyen” – mondta el az egyesület vezetője.

Az állatok orvosi költségeit, illetve az élelmezésüket, magánadományokból és az egyesületi tagok fizetéséből tartják fent, de folyamatosan várják az adományokat, az élelmiszerektől egészen az állatkiegészítőkig.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában