Példás összefogás eredménye

2022.12.03. 13:00

Kincs a karácsonyfa alá

Ismét megjelent a magyar sport teljes évét feldolgozó vaskos kötet.

KT

Nádas Bence, világbajnok kajakos, Gyulay Zsolt kétszeres olimpiai bajnok kajakos, a MOB elnöke, Szabó Gabriella háromszoros olimpiai bajnok kajakos, Hüttner Csaba, a kajak-kenu válogatott szövetségi kapitánya és Fábián László olimpiai bajnok öttusázó, a MOB főtitkára a könyv bemutatóján

Fotó: KT

Már a puszta összefogás is példás volt: a Magyar Olimpiai Bizottság Sport 2022 műve a sportért felelős államtitkárság támogatásával és a Magyar Sportújságírók Szövetsége Nagy Béla Programjának keretében látott napvilágot.

Több száz oldalas

Bemutatóján egymásnak adták a kilincset az ötkarikás bajnokok, akik közül Gyulay Zsolt, a MOB elnöke arra emlékezett, hogy versenyzőként az 1988-as, szöuli játékokon szerzett két aranyérmet, pont akkor, amikor a sorozatot útjára indították és akik rendelkeznek valamennyi kiadvánnyal, nagy kincs van a birtokukban.
Szót kapott néhány, a könyvben szereplő sportoló, aztán az alkotók nevében beszélt Szöllősi György, a Puskás-ügyek és a magyar labdarúgás nagykövete, a MSÚSZ elnöke, a Nemzeti Sport főszerkesztője, aki kiemelte:
– A technológiai robbanás átalakította az életünket, az évkönyv kiadás műfaján azonban nem fog az idő, ezt bizonyítja a több száz oldalas, rendkívül tartalmas könyv, amely nem hiányozhat egyetlen sportrajongó karácsonyfája alól sem. 

Jó tudni

A honi sportévkönyv története a Los Angeles-i olimpia (amelyet, mint ismeretes, több nemzet, így Magyarország is bojkottált) évére nyúlik vissza. Az 1984-ben kiadott munkát azonban bezúzták, így a sorozat darabjai valójában csak 1988-tól kerülhettek a polcokra.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában