Miskolci színjátszás

2022.12.15. 20:05

Időseknél járt a Kultúrkoffer

Laborfalvi Róza és Déryné Széppataki Róza szerelmi életéről, munkásságukról, a miskolci színjátszás megszületéséről hallhattak az otthon lakói.

Hegyi Erika

Útnak indult a Herman Ottó Múzeum utazóbőröndje, a Kultúrkoffer.  Első alkalommal a Magyar Máltai Szeretetszolgálat miskolci idősotthonában járt a Földönjáró csillagok című előadással, Bajusz Ágnes és Gábor Benkő kollégák jóvoltából. Volt szó Laborfalvi Róza és Déryné Széppataki Róza szerelmi életéről, munkásságukról, a miskolci színjátszás megszületéséről.

A Herman Ottó Múzeum új projektjében házhoz megy a múzeum. A komplett, foglalkoztató elemet és előadást is tartalmazó programot többféle témában kínálják korcsoportos bontásban, nem csak gyerekeknek, hiszen számos tematikával kifejezetten a felnőtt közönségre gondoltak.

Múzeumi szakmai körökben már bejáratott műfaj a bőröndmúzeum, amely egyfajta kitelepülést jelent, hiszen az adott témában a múzeumi szakemberek által összeállított „csomagba” vagy múzeumi poggyászba műtárgyak vagy replikák, demonstrációs tárgyak kerülnek, az adott tárgyról szóló, vagy hozzá kapcsolódó érdekességeket, történeteket, ismeretterjesztő anyagokat, szórakoztató módon tálalt tudományos tényeket rejt még a bőrönd, amelyben helyet kapnak játékos elemeket, például rejtvények, kvíz- vagy játéklapok vagy egy-egy manuális foglalkozáshoz szükséges egyéb eszközök.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában