Emlékérem

2022.12.15. 19:04

Eperjesi Emlékérmet vehetett át a Miskolci Egyetem rektora

A határon átnyúló kapcsolatok elismeréseként vehette át az elismerést prof. dr. Horváth Zita.

Hegyi Erika

„Magas szintű szakmai munkájáért és az Eperjesi Egyetem tevékenységéhez való jelentős hozzájárulásáért” emlékérmét vett át az Eperjesi Egyetem fennállásának 25. évfordulója alkalmából rendezett ünnepségen prof. dr. Horváth Zita, a Miskolci Egyetem rektora. Az emlékérmet az egyetemek között fennálló kapcsolatok ápolásáért és fejlesztéséért ítélte oda a szlovák intézmény.

Az önálló Eperjesi Egyetem megalakulásának negyed évszázados évfordulójára ünnepi megemlékezést tartottak december 12-én a városban. Az akadémiai találkozón emlékéremmel ismerték el azok munkáját, akik jelentősen hozzájárultak az intézmények közötti együttműködéshez és az egyetem jó hírnevének terjesztéséhez. A Szlovák Köztársaság konzuljai, államtitkárai és helyettesei, önkormányzati, egyházak és vallási társaságok képviselői, valamint a külföldi egyetemek vezetőinek sorábanvehette át az emlékérmet a Miskolci Egyetem rektora.  

„Annak ellenére, hogy nem mindenki fogadta örömmel egy új tudományos intézmény létrehozását Szlovákiában, az Eperjesi Egyetem már fennállásának első éveiben megmutatta életképességét és érvényességét a tudomány és az oktatás területén. Figyelemre méltó eredményeket ért el a tudományos kutatás területén, bővítette és diverzifikálta a kínált tanulmányi programok körét, új akadémiai munkahelyeket hozott létre, saját nemzetközi kapcsolatrendszert épített ki és szilárd helyet foglalt el a szlovák akadémiai térben” – fogalmazott ünnepi beszédében Kónya Péter, az eperjesi felsőoktatási intézmény rektora. Hangsúlyozta ugyanakkor, hogy az egyetem nem tudta volna megtenni ezt a sikeres huszonöt éves tudományos utat Eperjes város felsőoktatásának több évszázados hagyománya nélkül.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában