Ajándék

2022.12.13. 14:54

Dobozba csomagolt szeretet

Több mint 1100 gyermeknek szereznek idén örömet a megyei kormányhivatal dolgozói.

HE

Laták Kamilla a Vöröskereszt megyei koordinátora és Dr. Alakszai Zoltán Borsod-Abaúj-Zemplén megyei fõispán

Fotó: Bujdos Tibor

Karácsony közeledtével a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal dolgozói is gondoltak azokra a gyerekekre, akiknek nem adatik meg, hogy a karácsonyfa alatt sok szép ajándékot találjanak. A munkatársak több mint 1100, szépen becsomagolt cipősdobozt töltöttek meg meglepetésekkel, melyeket tegnap adtak át a Magyar Vöröskereszt munkatársának az Agrárügyi Főosztály aulájában.

– Rendkívül büszke vagyok a kormányhivatal munkatársaira – jelentette ki dr. Alakszai Zoltán főispán. – A cipősdoboz-akciót tavaly indítottuk el a Vöröskereszttel közösen, és úgy vélem, hogy az elmúlt egy év alatt senkinek sem lett egyszerűbb az élete, így a kormányhivatal 2700 dolgozójának sem. Tavaly célul tűztük ki, hogy legalább ezer gyermeknek tegyük szebbé a karácsonyát az általunk felajánlott ajándékokkal. Tudom, hogy ez nem verseny, nem az a lényeg, hogy minden évben több és több cipősdoboz gyűljön össze, de annak ellenére, hogy mindenkinek nehezebb lett az élete, a tavalyinál jelentősen több ajándék gyűlt össze a kormányhivatal munkatársainak köszönhetően. Ezúttal több mint 1100 ajándékkal teli doboz gyűlt össze, ráadásul időben, így könnyebbé tudtuk tenni a Vöröskereszt munkáját, hiszen az ajándékokat el is kell juttatni a nehéz körülmények között élő gyermekekhez. Nagyon köszönöm a kormányhivatal munkatársainak az ügyben tanúsított elkötelezettségét. Öröm számomra, hogy ebben a nehéz időszakban is sok-sok gyermeknek tehetjük szebbé az ünnepét – fogalmazott dr. Alakszai Zoltán.

 

Várják a segítséget

Az ajándékokkal teli dobozokat Laták Kamilla, a Magyar Vöröskereszt Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Szervezetének megyei koordinátora vette át.

– Megyénk nagy és szép megye, de bizony nagyon sok olyan gyermek él itt, akik karácsonykor csak a Vöröskereszttől kapnak ajándékot – jelezte. – Nagyon fontos, hogy ebben az évben is tudunk meglepetést szerezni, hiszen a kicsik várják a segítséget. A kormányhivatal közössége rendkívül összetartó, nagyon köszönjük a felajánlásokat. Köszönjük azt is, hogy a dobozok megtöltése előtt tájékozódtak, hogy mire van a legnagyobb szükségük a gyerekeknek. Ez azért fontos, mert az adományozás akkor a leghatékonyabb, ha célzottan történik, és olyan ajándékok kerülnek a dobozokba, amelyeknek örülnek a gyerekek – jelezte a koordinátor.

 

Elmondta azt is, hogy ebben az évben az abaúji térségben kezdik a kiszállítást. Kedden a tervek szerint három településre jutottak el, Forróra, Pusztaradványba és Novajidrányba.

Az átadó ünnepségen részt vettek a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal főosztályvezetői és a járási hivatalok vezetői.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában