Párkapcsolati Szabadegyetem

2022.12.08. 12:00

Bántalmazóak is lehetnek a párkapcsolatok

Kiből lehet bántalmazó? Mi a társfüggés? Ezekre a kérdésekre is választ kaphat a hallgatóság a MAB-székházban.

ÉM

Fotó: Shutterstock

Folytatódik a Párkapcsolati szabadegyetem. Az idei évad utolsó előadása a bántalmazó kapcsolatokról szól. „Amellett, hogy szó lesz az ilyen kapcsolatok jellegzetességeiről, hátteréről, a fókuszt arra helyezzük, hogy hogyan lehet olyanokat kialakítani, amelyek megemelnek, örömteliek és egészségesek, azaz éltetőek”, hívta fel a figyelmet Szabó-Tóth Kinga szociológus, a Miskolci Egyetem Bölcsészettudományi Kar Alkalmazott Társadalomtudományok Intézetének intézetigazgatója. A tartalomból: Kiből lehet bántalmazó? Mi a társfüggés? Mit jelent az erőszak eszkalációja? Miért nehéz kilépni a bántalmazó interakciókból? Az éltető kapcsolatok alapjai.

A szervezők várják a régi és új hallgatóságot december 8-án délután fél 5-től a Miskolci Akadémiai Bizottság székházában (Erzsébet tér 3.) Az előadás mottója: „Örömöm sokszorozódjék a te örömödben. Hiányosságom váljék jósággá benned.” (Weöres Sándor)

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában