Gratulálunk

2022.12.03. 12:00

Kopp-Skrabski-díjat kapott a miskolci társadalomtudós

"Még nagyobb alázattal és lelkesedéssel viszem párkapcsolati, családi kurzusaimat és tartom előadásaimat a jövőben" - reagált az elismerésre a díjazott, Dr. Szabó-Tóth Kinga.

ÉM

Szabó-Tóth Kinga

Fotó: Bujdos Tibor

Átadták december 2-án, pénteken este a Kopp Mária Emlékév záróestjén az idei év Kopp-Skrabski-díjait. A tudományos díj kategóriájának közönségdíjasa lett Dr. Szabó-Tóth Kinga szociológus, aki a Miskolci Egyetemen az Alkalmazott Társadalomtudományok Intézetét vezeti.  

Habilitált egyetemi docensként jelölték a díjra, megjegyezve: egyik fő szakterülete a családszociológia. Egy 2014-ben megjelent tanulmányában (“Fiatalok párválasztási, családalapítási motivációi és tervei”) például egyetemisták gyerekvállalási motivációit és terveit kutatta, egy másikban pedig (“ …de mi van a férfiakkal?: Férfiszerepek a változó Magyarországon”) a férfiak megváltozott szerepeit vizsgálta. Több, mint 10 éve vezet workshopokat is: foglalkozik fiatalokkal és idősebbekkel, segítve őket a családi kapcsolatok és párkapcsolatok világában.Több éve nagy sikerrel futnak “Párválasztás, szerelem, család” sorozatai az MTA miskolci Akadémiai Székházában.

A díj Kopp Mária orvos, pszichológus és férje, Skrabski Árpád mérnök, szociológus nevét viseli. A házaspárként együtt kutató és alkotó szakemberek számos társadalomlélektani, magatartás-szociológiai munkát jelentettek meg. Több országos reprezentatív felmérést végeztek a magyar egészségi állapot és életminőség pszichoszociális háttértényezőinek feltárása céljából. Kopp Mária 2009-ben megalapította a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalmat.

Dr. Szabó-Tóth Kinga közösségimédia-oldalán bejegyzésben reagált: "Mindig követendő példának tekintettem a Kopp-Skrabski házaspár által képviselt humanista szemléletet, kutatói igényességet és mellette a gyakorlati hasznosíthatóság szem előtt tartását. Örülök, hogy Kopp Máriát volt alkalmam néhányszor élőben is hallgatni. Még nagyobb alázattal és lelkesedéssel viszem párkapcsolati, családi kurzusaimat és tartom előadásaimat a jövőben!"

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában