Jótékonyság

2022.12.09. 18:00

Az áram nélkül maradt kárpátaljaiaknak gyűjtenek

Betlehemi csillag címmel karácsonyi adománygyűjtést hirdet a Magyar Református Szeretetszolgálat (MRSZ) a kárpátaljaiak javára, a pénzadományok mellett elemlámpákat és gyertyákat várnak.

Az adománygyűjtés célja, hogy a rendszeres áramkimaradásokkal küzdő kárpátaljaiak számára biztosított legyen az ünnep fénye. Az MRSZ december 20-ig gyűjt gyertyákat és elemlámpákat, továbbá a hónap végéig pénz felajánlásával is lehet csatlakozni a programhoz.

A tárgyi adományokból a családok, idősek otthonának hiánypótló megvilágítása válik elérhetővé, a pénzadományokból pedig akkumulátoros, nagy teljesítményű lámpákat vásárol az alapítvány, hogy karácsony ünnepén mind a 108 kárpátaljai református gyülekezetben biztosított lehessen a templomok világítása az istentiszteletek idején.

Hozzátették: az elmúlt hónapokban az orosz-ukrán háború következményeként rendszeressé vált Ukrajnában, így Kárpátalján is a közüzemi szolgáltatások akadozása, az előre tervezett és a váratlanul jelentkező áramszünetek megnehezítik a lakosság mindennapjait. A családi háztartások jellemzően nem rendelkeznek áramfejlesztőkkel a villanyáram pótlására, a közvilágítás hiánya miatt pedig megnőtt a balesetek száma az esti órákban.

A gyertyákat és elemlámpákat december 20-ig várja a szeretetszolgálat budapesti és debreceni központi irodáiban. Pénzt felajánlani online az adomany.jobbadni.hu oldalon keresztül lehet. Emellett banki átutalással a szervezet 10702019-85008898-51100005 számlaszámára is várják az adományokat, a közleményben a "Betlehemi csillag" feltüntetésével.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában