Áramszünet

2022.12.12. 18:00

Áramfejlesztőkkel segítették ki a háromhutaiakat

Hétfőn még mindig dolgoztak az áramszolgáltató szakemberei azon, hogy újra stabil áramszolgáltatás legyen Háromhután.

BSZA

Dolgozik a ideiglenes mobil áramfejlesztő | Fotó: Verbovszki Károly polgármester

Mint előzőleg már írtunk róla, a zempléni hegyekben megbúvó, három településrészből (Óhuta, Újhuta, Középhuta) álló településen vasárnap hajnalban a nagy erejű szél okozott hosszú áramszünetet. A hóeséssel kísért viharban főleg a Regéc és Háromhuta közötti útszakaszon fák dőltek az útra, amelyek az elektromos vezetékeket is eltépték. Ez a helyzet egy időre a közlekedést is megnehezítette, de valódi problémát az áramellátásban okozott. Regécen vasárnap estére helyreállt a szolgáltatás, az önkormányzat pedig megkezdte a károk felszámolását, elsősorban a kidőlt fák elszállítását – közölte az Északkal Bakos Ferenc polgármester. Háromhután azonban még hétfőn is dolgoztak a szolgáltató munkatársai, hogy ott is újra legyen áram. Átmeneti megoldásként nagy teljesítményű áramfejlesztőket vittek a helyszínre, amelyekkel egy-egy településrész áramellátását tudták biztosítani. 

Verbovszki Károly polgármester portálunknak azt mondta: a helyi emberek közül már többen korábban beszereztek saját áramfejlesztőt, mert hasonló okból volt már áramszünet a településen máskor is. A fűtést is szinte mindenki meg tudja oldani, hiszen a háztartások legtöbbjében van szilárd tüzelésű fűtőeszköz, de a hűtő – és fagyasztószekrények lassan elkezdtek kiolvadni. Ezért is volt fontos a szolgáltató gyors beavatkozása – tette hozzá. A polgármester hétfő délután reményét fejezte ki, hogy hamarosan teljeskörűen helyreáll az élet településükön.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában