Jegyzet

2022.12.05. 14:01

A jó öreg

Hegyi Erika

Az egyik miskolci óvodában jártunk tegnap. Amikor megérkeztünk, csengettyű hangja szólt, és egy Mikulás-váró dalt énekeltek a gyerekek. Próbáltak, mert tudták, hogy hozzájuk is elmegy a jó öreg nagyszakállú. Ő az a piros ruhás, több százéves apóka, aki nem tesz különbséget jó és rossz gyerek között, legfeljebb csak egy jelképes virgáccsal. Mindenkinek készít csomagot, akármilyen magasak is az árak, akármilyen kevés a fizetés, akármilyen drága az üzemanyag, akármilyenek a gazdasági mutatók. A Mikulás akkor is elmegy az oviba, ha apunak vagy anyunak nincs pénze, és ha lenne, akkor is először a házuk tetejét javíttatnák meg, mert ha esik, csorog a víz a fürdőszobában. 

Csomagot kap ilyenkor az ország minden gyermeke. Az is, akinek otthon van még öt testvére, ezért nem eszi meg az összes édességet, hogy a többieknek is jusson. És csomagot kap az az ovis is, aki csak ritkán járhat a társai közé, mert élete nagy részét a kórházban tölti. A Mikulás mi vagyunk. A sok rossz tulajdonságunk mellett a csupa jóság. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában